Додаток HealUA дозволяє українським лікарям отримати консультацію від колег з-за кордону

Читати на RU

Стартап-студія Empat разом з міжнародною організацією Global Medical Knowledge Alliance запустили застосунок HealUA. В ньому українські лікарі можуть отримати фахові консультації від своїх колег з усього світу.

  • Застосунок дає змогу спеціалістам з усього світу надавати допомогу українським лікарям у сферах, де вони є експертами. 
  • До ініціативи вже долучились головний лікар Національного інституту раку Андрій Безносенко, спеціалісти Інституту хірургії імені Шалімова, медики з Охматдиту та інші. 
  • Почати користуватись HealUA може кожен охочий лікар. Для цього потрібно завантажити мобільний додаток на Android чи iOS та зареєструватись. 
  • У застосунку медики створюють запити та зазначають, яка допомога їм потрібна, а інші лікарі залишають свої поради та долучаються до вирішення цих запитів. 

Таким чином, спеціалісти як великих медзакладів, так і невеличких регіональних клінік можуть отримати консультацію від практикуючих експертів з провідних закладів України, США, Британії, Італії та інших країн.

«Від початку повномасштабної війни, українські лікарі зіштовхнулись з напливом пацієнтів. Часто медики змушені займатись випадками, з якими раніше у них не було досвіду. Така проблема торкнулася як тих, хто зараз працює у військових шпиталях, так і спеціалістів інших медзакладів поза зоною активних бойових дій», — кажуть автори HealUA.

Empat — українська стартап-студія з Києва, яка за 7 років реалізувала понад 200 проектів. ІТ-компанія долучилась до цифрового фронту та займається розвитком волонтерських ініціатив.

GMKA (Global Medical Knowledge Alliance) – міжнародна організація медичних експертів і лікарів з США, Канади, України, Польщі, Італії та інших європейських країн. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук