Компанія brightfin скоротила 30% фахівців в Україні

Читати на RU

В українському представництві американської IT-компанії brightfin — провайдера програмного забезпечення з управління фінансами — відбулися скорочення. Про це повідомляє DOU з посиланням на власні джерела.

  • Йдеться про скорочення 30% співробітників з України або близько 50 спеціалістів.
  • За словами трьох фахівців brightfin з України, які на умовах анонімності прокоментували ситуацію, 18 травня вони втратили доступи до робочих інструментів, зокрема до облікових записів у програмах Microsoft та Teamwork.
  • За словами співробітників компанії, мотивацією до скорочення штату стало те, що «війна в Україні ще триває», а також небажання клієнтів надавати доступ українським співробітникам через безпекову ситуацію.
  • Багатьох співробітників не попередили про звільнення, менеджери також нічого не знали.

«Я працювала в стандартному ритмі, у мене був дзвінок зі моїм менеджером, потім зрозуміла, що в мене більше нема доступу до акаунту, бо мене викинуло повністю з усіх застосунків Microsoft. Через дві години мені на особисту пошту написала HR з копією на директора brightfin, вона зробила зустріч і сказала, що це мій останній день в компанії», — говорить один із фахівців.

Американський менеджмент компанії підтвердив скорочення фахівців в Україні і прокоментували таке рішення. Як тільки почалося вторгнення, багато міжнародних клієнтів компанії зажадали від нас залучити ресурси за межами України.

«Ми реалізували план із забезпечення безперервності бізнесу, найнявши додаткових співробітників в інших країнах, включаючи США. В умовах відсутності прогнозованої дати щодо кінця вторгнення, ми просто не могли дозволити собі зберегти 100% української команди і одночасно найняти додаткових співробітників в інших країнах. Україна й надалі залишатиметься стратегічним центром для brightfin, і ми пишаємося 140 українськими співробітниками, які залишаються в нашій команді», — кажуть в керівнитві.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук