Google зупиняє діяльність в РФ, вивозить людей в Дубай

Читати на RU

Google перемістила основну частину своїх співробітників з РФ і припиняє комерційну діяльність в країні на найближче майбутнє. Про це пише The Wall Street Journal.

  • Більшість російських співробітників Google вирішили залишити країну і продовжити працювати в Google за межами РФ, причому значна частина виїхала в Дубай, де Google має великий офіс.
  • Деякі співробітники вирішили залишитися в росії, але піти з компанії.
  • Компанія Alphabet, якій належить Google, почала вивозити співробітників з РФ після того, як наприкінці березня суд заморозив основний банківський рахунок Google в країні.

«Арешт російськими органами влади банківського рахунку Google у Росії унеможливив роботу нашого офісу, включаючи працевлаштування та оплату праці співробітників, оплату постачальникам, а також виконання інших фінансових зобов’язань», – заявили в Google.

Як наслідок, російська дочірня компанія Google незабаром оголосить про банкрутство.

На даний момент суд за позовами Роскомнагляду наклав на Google оборотний штраф на суму понад 7,2 млрд рублів , який компанія повинна була добровільно виплатити до 19 березня. 
У травні пристави РФ порушили проти компанії Google справу про примусове стягнення обігового штрафу.

У травні 2022 року Google заборонила користувачам та розробникам із Росії завантажувати та оновлювати платні програми в Google Play. Безкоштовні програми залишаються доступними. Також 10 березня через проблеми з оплатою в закордонних магазинах Google обмежила роботу Google Pay у Росії. Крім цього, додатки російських банків, які підпали під санкції, було прибрано з магазину.

По суті, Google більше немає в РФ. Єдине, що працює, це YouTube, який не стала блокувати місцева влада, але Alphabet відключила там монетизацію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук