«Рішення піти з РФ коштувало нам $50 млн. Але ми туди не повернемось», — Letyshops

Читати на RU

З початком повномасштабного нападу росії на Україну багато українських бізнесів відмовились від роботи на російському ринку. Серед них — найбільший кешбек-сервіс в Україні та навколишніх країнах Letyshops, у якого є офіси у Вінниці, Києві, а до початку війни були і в росії.

CEO та засновник проекту Ігор Гнатовський розповів, як приймав рішення піти з російського ринку. Наводимо його позицію нижче:

«Вольове рішення призупинити діяльність в росії було прийнято в перші дні війни.

Чесно кажучи, спочатку я вірив в те, що тільки одне х*йло хоче війни, і потрібно тільки підняти росіян з диванів. Сформували текст з історією війни від мого імені і розмістили його на сайті та зробили розсилку — получили лютий негатив, я декілька днів відходив (залишу скріни в коментах).

Я зрозумів, що обслуговувати росіян більше не хочу. Далі ще розх*рячили мій дім, потім наслідки в Бучі… Я повідомив команді, що ми НІКОЛИ не повернемось на цей ринок, навіть після смерті путіна. Принаймні поки я в ролі СЕО або матиму вплив як акціонер. Це рішення коштувало нам ~$50М капіталізації компанії — але я ніколи не пробачу позицію 80% росіян.

Може для «бізнесмена» такі ультимативні рішення не зовсім логічні, але я й не претендую на те, щоб називатись бізнесменом. Я віддаю перевагу та прагну бути підприємцем, який оперує сенсами та створює цінність. І в цій підприємницькій парадигмі росії немає місця».

Раніше AIN.UA публікував статтю про те, як Letyshops працює під час війни:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук