Ми подивились третій сезон «Любов, смерть і роботи» — він крутий

Не завжди легко змиритися з думкою про те, що поки в Україні війна, решта світу живе нормальним життям, де виходять нові фільми та сезони серіалів. 20 травня 2022 року Netflix виклав третій сезон своєї популярної sci-fi-серії «Любов, смерть і роботи». Ми його подивились і ділимось враженнями.

Чи варто дивитись?

Спочатку про основне: чи варто дивитись? Коротка відповідь: так, цей сезон — вдалий.

Тут і надалі кадри з серіалу “Любов, смерть та роботи” виробництва Netflix

Зазвичай Netflix маркує фільми та серіали в себе тегами, що допомагають орієнтуватися у жанрах та стилях. Один із них — mind-bending, що можна грубо перекласти як перегляд цього фільму “зносить башню”. За його допомогою можна охарактеризувати як нестандартні сюжети, чудово втілені sci-fi-концепції, так і неймовірну візуальну складову шоу «Любов, смерть і роботи».

Цей тег чудово підходить для першого сезону, що вийшов ще 2019 року і завоював собі віддану та захоплену аудиторію.

Другий сезон, який ми дивилися у 2021 році, вийшов помітно слабший. Тож, що із третім?

Третій — класний. Неймовірна анімація, арт та робота із CGI + сюжети та ідеї з класичних фантастичних твори Джона Скальци, Майкла Свенвіка, Брюса Стерлінга та інших. У сезоні всього дев’ять епізодів, серед них звісно є слабші, є сильніші.

Але в цілому, третій сезон вийшов помітно кращий за другий, і на рівні з першим.

Окремий візуальний бонус: епізод, над яким працював неймовірний іспанський художник та режисер Альберто Мієлго (якщо вам у першому сезоні сподобалась серія The Witness — то це він).

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Важливо: якщо ви були в зоні бойових дій або поруч, мабуть не варто дивитись цей серіал: тут багато жорстокості, стрілянини, вибухів та вбивств. Бережіть себе.

Трохи деталей

Особливість цього серіалу: чорний гумор “на межі”, безжальність сюжетних поворотів, криваві екшен-сцени, і звісно, лейтмотив: різноманітні, часто розумні роботи та механізми, смертельна небезпека і романтичні стосунки на цьому тлі. У третьому сезоні усе це дбайливо відтворене.

Як і у попередніх випадках, усе, що стосується анімації та графіки, тут на такому рівні, що точно потрапить у навчальні матеріали для художників, геймдевів та аніматорів по всьому світі.

Це — непередавано гарний та стильний серіал, майже з кожного його стоп-кадру вийде постер на стіну любителю сучасної фантастики. Або шпалери для комп’ютера чи телефона. Просто зацініть, як в одній із серій відмальовані позаземні пейзажі супутника Юпітера, Іо.

Як і в попередніх сезонах, у третій частині є купа відсилок до класичної та сучасної фантастики та героїв поп-культури, від Термінатора до Маска. Тут безліч деталей, які можна помітити лише під час другого та третього переглядів.

Як і раніше, епізоди не пов’язані між собою нічим, окрім загальної теми. Тож Netflix щоразу їх перемішує при перегляді.

Ще одна маленька приємність: українська озвучка та субтитри у третього сезону є, на відміну від російської, адже Netflix пішов з цього ринку.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук