Зеленський став людиною року в читацькому рейтингу TIME100, обійшов Ілона Маска

Читати на RU

Президент України Володимир Зеленський переміг в опитуванні читачів журналу Time. Він отримав найбільше підтримки у голосуванні за найвпливовішу людину року, повідомляє видання.

У голосування взяло участь понад 3,3 млн людей. Зеленському вистачило 5% голосів, щоб перемогти.

«Коли російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну, Зеленський, комік без великого політичного досвіду, вийшов на світову арену і згуртував лідерів на підтримку України», — пояснюють успіх автори Time.

На другому місці опинився генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск з 3,5% голосів. У грудні минулого року Маск був названий Time людиною року 2021 за його вплив на «життя на Землі і, можливо, життя за межами Землі», як написав головний редактор і генеральний директор Едвард Фелсентал.

Третім став прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон з 3,4% голосів. За Джонсоном, набравши 3,2% голосів, йшли медичні працівники, які залишаються вирішальними в боротьбі з COVID-19. Президент США Джо Байден посів п’яте місце з 3,1% голосів.

Це лише підсумки глядацького голосування. Рейтинг «Людини року 2022», який остаточно обирають редактори Time, оприлюднять 23 травня.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук