Біженці зможуть отримати грошову допомогу від держави прямо на вокзалі – “Укрзалізниця”

Читати на RU

Переселенці можуть отримати грошову допомогу від держави на залізничних вокзалах. Проект запровадили Офіс Президента, Мінцифри, Мінсоцполітики, Міністерство інфраструктури спільно з “Укрзалізницею” та “Укрпоштою”. На це звернуло увагу видання “Економічна правда”.

  • Згідно з заявою від 20 травня 2022 року, українці, що виїжджають із зони проведення бойових дій, а також міст в окупації або оточенні, зможуть отримати від держави грошову допомогу безпосередньо під час евакуації.
  • Відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо під час руху евакуаційних потягів, де мають зазначити кількість дітей та дорослих.
  • Ці дані передаються працівникам Укрпошти, які до моменту прибуття евакуаційного потяга до вокзалу міста призначення організовують все необхідне, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти.
  • На момент публікації новини, пункти видачі готівки облаштовано на вокзалі у Львові. Однак, як повідомили в “Укрзалізниці”, невдовзі перелік вокзалів розшириться.

“Виплата грошової допомоги людям, що евакуюються, – черговий приклад співпраці двох компаній державного сектору економіки. Це додаткове навантаження і на наших працівників, яким доводиться в режимі реального часу займатися підготовкою виплати коштів, і для працівників Укрзалізниці, які прямо в дорозі формують відомості. Але ми саме ті компанії, які мають інфраструктуру, достатню для реалізації поставлених державою задач,” – прокоментував генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

Нагадаємо, що людям, які евакуювалися з районів проведення бойових дій, держава надає одноразову допомогу в розмірі 3000 грн на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2000 грн на кожну людину, старшу 18 років.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук