Veeam обіцяла зупинити продажі в РФ. Але, схоже, продовжує працювати

Читати на RU

IT-компанія Veeam заснована російськими підприємцями Ратміром Тімашевим та Андрієм Бароновим, але із штаб-квартирою спочатку в Швейцарії, потім в США. Вона ще на початку березня 2022 року виступила із заявою, що засуджує військову агресію проти України. Та оголосила, що зупиняє через це свої продажі в росії. Але за даними AIN.UA, компанія за ці місяці продовжує працювати на цьому ринку.

  • У своїй заяві від 4 березня 2022 року CEO компанії Ананд Есваран називає акти агресії проти України такими, що шокують та глибоко турбують компанію. І перераховує кроки компанії, спрямовані на допомогу українцям.
  • Також у заяві прямо говориться, що Veeam призупинила усі продажі у РФ.
  • Водночас російськомовна версія сайту компанії працює нормально, і в розділі контактів на ній можна знайти інформацію про російські офіси компанії у Москві та Санкт-Петербурзі, та російські телефони:
Скріншот із сайту veeam.com/ru 23 травня 2022 року
  • А у формі заявки на відділ продажів можна вільно обрати Росію, а також російський номер мобільного телефона:
  • Більше того, за даними AIN.UA, ще у квітні 2022 року менеджери з продажів зв’язувалися із клієнтами, пропонуючи для спілкуванння Whatsapp із російським мобільним номером. А також розсилають запрошення клієнтам на івенти із акаунтів російських менеджерів. Нижче наведене запрошення для клієнта з Азербайджана, на івент, що пройде у червні:
Скріншот наданий AIN.UA читачами
  • Перед публікацією AIN.UA надсилав численні запити до керівництва та пресслужби компанії про те, чи справді вона призупинила продажі в росії, та якщо ні, чи збирається це робити. Але не отримав відповіді.

Veeam — це компанія, що надає послуги для резервного копіювання, відновлення та керування даними. Вона була заснована у 2006 році підприємцями із російським корінням Ратміром Тімашевим та Андрієм Бароновим, і на початку мала штаб-квартиру у Швейцарії, а офіс розробки у Санкт-Петербурзі. У 2020 році її купив американський фонд Insight Partners, та її штаб-квартира перемістилася до США. У неї 4500 співробітників по всьому світі, обсяг замовлень складає більше ніж $1 млрд на рік.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук