«ПриватБанк» збереже картковий курс за кордоном попри скасування ліміту

Читати на RU

«ПриватБанк» збереже курс конвертації гривні в іноземну валюту за його картками за межами країни, який діяв до скасування обмежень НБУ. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на члена наглядової ради банку Романа Сульжика.

  • НБУ з 21 травня скасував верхній ліміт курсу продажу готівкової валюти банками і курсу конвертації гривні в іноземну валюту за їхніми картками за межами країни.
  • Раніше максимум такого курсу становив зафіксований в перший день війни офіційний курс гривні плюс 10%, або 32,18 грн/$1.
  • Максимум інших валют розраховувалася за крос-курсом до долара. Водночас на «чорному» ринку, що виник на початку війни після заборони Нацбанку на продаж валюти, курс в останні дні досяг 37-38 грн/$1.
  • У «ПриватБанку» до скасування обмежень заявлений курс конвертації становив 32,05 грн/$1. У його конкурента monobank, який також надає послугу віддаленого відкриття карти, курс дорівнював 31,5 грн/$1, а після зняття обмежень піднявся до 32 грн/$1.

«Якщо інші банки вирішать підвищити курс, думаю, це тільки призведе до збільшення кількості наших клієнтів», – додав член наглядової ради держбанку.

Водночас низка банків скористалися скасуванням стелі і суттєво підвищили карткові курси. Згідно з даними ресурсу Finance.ua, «Кредобанк» підняв його до 33,5 грн/$1, «ТАСкомбанк» і банк «Конкорд» – до 36 грн/$1, а «Акордбанк» – до 36,8 грн/$1.

Курси вказані без різних комісій, з урахуванням яких реальний курс конвертації деяких банків, наприклад державного «Укрексімбанку», перевищував верхню стелю і курси інших банків на кілька гривень.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук