Віталій Горовий інвестував в українську ІТ-компанію Indeema Software

Читати на RU

Віталій Горовий, засновник InSoft Partners, придбав частку в українській IT-компанії Indeema Software. Редакція AIN.UA розповідає, що відомо про угоду.

  • Суму угоди, а також її деталі сторони не розголошують, посилаючись на NDA.
  • Горовий також не вказав, якого розміру частку отримав, але вказує, що це міноритарний пакет.
  • Головний офіс компанії Indeema Software знаходиться у Львові.
  • На поточний момент в компанії працює більше 60 людей. Спеціалізація – IoT.
  • Знайомство сторін тривало майже три роки, а перші переговори про партнерство було розпочато наприкінці 2021 року. Повномасштабна війна не змінила намірів сторін, але знадобилось довше часу для завершення угоди. В тому числі, через попередні інвестиції.

Купівля міноритарної долі — це нова стратегія для InSoft Partners. Ось як Горовий пояснює зміну роботи фонду:

«Після багатьох років роботи з портфельними компаніями, коли ми володіли контрольними пакетами, робили різні злиття та поглинання, я вирішив, що цікаво також спробувати себе у повноцінній портфельній логіці, де ми володіємо 5-30% у ряді компанії. Фактично, зараз будемо займатися чимось подібним до того, що роблять фонди Private Equity. З тією різницею, що ми залишаємо фокус на сервісних бізнесах та глибоко занурюємось у всі операційні процеси. MVP подібного підходу ми спробували кілька разів в 2019-2021 рр. і, в цілому, він себе виправдав».

Як і дві попередні угоди (з Inoxoft і LinkUp Studio) в даному випадку використовувалися довоєнні мультиплікатори. Горовий наголошує, що це є принциповою позицією InSoft Partners під час війни.

Нагадаємо, раніше InSoft Partners зробила одразу три успішних екзити: ITernal Group, Cloudfresh і ucode.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук