Broadcom може купити VMware за $60 млрд. Це одна з найбільших угод на ринку чипів

Читати на RU

Розробник інтегральних мікросхем Broadcom веде переговори про купівлю компанії VMware за $60 млрд. Якщо угода відбудеться, то може стати найбільшою на ринку мікрочипів, пише The Wall Street Journal.

  • На момент закриття торгів у п’ятницю ринкова капіталізація VMware становила $40,3 млрд. З огляду на звичайну премію потенційна ціна буде вищою, пише Bloomberg.
  • Щоб оплатити угоду, Broadcom планує взяти кредит у кількох банках приблизно на $40 млрд.
  • VMware належить Майклу Деллу. Його компанія Dell придбала VMware у 2016 році за $67 млрд. За оцінками Financial Times, на угоді Делл може заробити $15 млрд.

Чому це цікаво

Придбання може ще більше розширити напрямки бізнесу для Broadcom за межами виробництва чипів. Компанія вже стала власником CA Technologies за $18,9 млрд, а також купила Symantec за $10,7 млрд Раніше Broadcom вела переговори про придбання SAS Institute, компанії, що розробляє програмне забезпечення, однак переговори завершилися без угоди.

Угода з VMware разом із переговорами Ілона Маска про покупку Twitter за $44 млрд показують, що, попри нестабільність ринку, великі угоди все ще стаються. Частково це пояснюється тим, що падіння ринку зробило цілі придбання більш доступними, а продавці в деяких випадках більш охоче сприймають акції як валюту в надії, що вони виграють, коли вона відновиться. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук