«Зростання на 100 фахівців, нові міжнародні клієнти», – як ІТ-компанія N-iX працює під час війни

До початку повномасштабної війни, команда української IT-компанії N-iX нараховувала трохи більше 1700 спеціалістів. З дня, коли в Україні пролунали перші вибухи, компанія релокувала більшість з них до безпечніших регіонів, та попри все продовжила працювати. В травні 2022 року в N-iX вже понад 1800 співробітників, та за словами Павла Дещинського, Chief Operating Officer компанії, декілька нових контрактів. Детальніше про те, як N-iX працює під час війни він розповів у інтерв’ю для AIN.UA.

Павло Дещинський
Фото в матеріалі: N-iX

«Релокували до Польщі 100 співробітниць»

Ще до війни ми пропрацьовували наш план безперервності бізнесу, беручи до уваги різні сценарії. Основним фокусом цього плану була безпека наших фахівців. До війни понад 1000 наших фахівців працювали на заході України. У перші тижні повномасштабного вторгнення ще 405 колег евакуювались в безпечніші області з різних куточків України. 190 наших фахівців переїхали та працюють за кордоном, здебільшого у Польщі. 

З першого дня війни ми облаштували в львівському офісі N-iX прихисток для колег та їхніх рідних. Наші команди Office Administration та HR працювали 24/7 – чергували, щоб зустрічати колег, які прибувають, допомагали з поселенням. До чергування та допомоги також долучалися наші колеги-волонтери з різних команд. 

Також N-iX організував евакуацію працівниць, і родин фахівців від львівського офісу компанії до Польщі. N-iX має офіс у Кракові та представника на місці, який допомагає фахівцям там. Зараз у Польщі знаходиться близько 100 N-iXівців та їхні сім’ї.

Окрім допомоги колегам, важливою була також комунікація з нашими клієнтами. Ще до повномасштабного вторгнення ми надсилали їм регулярні апдейти щодо ситуації в країні та готовності компанії до різних варіантів розвитку подій. У перші тижні війни ми також активно ділилися нашим баченням ситуації та її розвитку. 

«Продовжуємо працювати. Є нові контракти»

N-iX продовжує працювати, наші клієнти з нами, і у нас регулярно з’являються нові цікаві позиції. За останні два місяці підписали контракти з кількома новими клієнтами. Тому наша команда не зменшилися, а навпаки, зросла. 

Також ми розширюємо команди за кордоном. Так, маємо більше 20-ти відкритих позицій поза межами України – у Польщі та Болгарії. Цікавим є те, що більшість клієнтів обирають розширювати команди інженерами в Україні. На це є ряд причин – ціна, рівень експертизи, та швидкість найму.

До війни у нас було трохи більше 1700 спеціалістів. Нещодавно ми перетнули межу в 1800 фахівців. 

Наші клієнти з нами. Є одиничні випадки, коли клієнти зменшили обсяг замовлень, однак переважають партнерства, які ростуть. Крім того, ми підписали декілька нових контрактів. Звичайно, міжнародні, особливо великі компанії, зараз ретельніше ставляться до вибору партнера, якщо вони вирішують працювати з українським ринком. Збільшився попит на наші команди у Польщі та Болгарії. Однак Україна є великим ринком IT послуг, а нестача інженерів у всьому світі нікуди не ділась, тому ми продовжуємо отримувати запити на співпрацю зі США, Великобританії, різних країн Західної Європи. Навіть у час війни ми продовжуємо рости. 

«Фінансова ситуація – стабільна»

Фінансово наша компанія стабільна, ми продовжуємо маркетувати наші послуги на глобальні ринки, розвивати нові технологічні експертизи. Наші колеги продемонстрували неабияку стійкість, продовжують продуктивно працювати – наші партнери це бачать і цінують. Рівень надання послуг повернувся до звичних показників вже в другий тиждень війни. 

«Воїнам зібрали понад 24 млн грн допомоги»

Крім того, з початку повномасштабної війни разом з нашими фахівцями ми зібрали понад 24 258 000 гривень для підтримки України, армії та наших фахівців у Збройних Силах України.

Нам вдалося допомогти багатьом містам України, серед яких Чернігів, Буча, Броди, Васильків, Покровськ, Авдіївка, Торецьк, Маріуполь та багато інших. Ось кілька основних ініціатив, які ми підтримали:

  • Придбали 20 позашляховиків та мікроавтобусів для військових та гуманітарних потреб. Машини вже допомагають нашим захисникам та волонтерам на сході України. Також ми придбали авто швидкої допомоги для підрозділу, де воює батько нашої колеги. 
  • Передали понад 40 станцій Starlink у різні куточки України, де це найнеобхідніше — на Донеччину, Чернігівщину та для Бучанської територіальної громади. Також 15 станцій отримала Укрзалізниця — термінали використовуються на залізничних станціях населених пунктів, де є проблеми з інтернет-зв’язком. 
  • Долучилися до закупівлі тепловізійного обладнання для виробництва коптерів Аеророзвідки — на момент публікації ми у процесі переказу внеску розміром у понад $70 000. Також, наші фахівці допомагають Аеророзвідці своєю експертизою. 
  • Замовили 200 комплектів бронежилетів для військових. Частину ми надаємо нашим колегам, які приєдналися до ЗСУ — 11 комплектів вже розподілені серед N-iXівців.

«Плануємо відкривати нові офіси»

В Україні у N-iX є два офіси у Львові та один у Києві. Крім того, компанія має коворкінг-простори у Дніпрі, Одесі, Івано-Франківську, Вінниці, Запоріжжі та деяких інших містах України. Плануємо відкривати власні офіси у деяких з цих міст, оскільки наші спільноти в цих містах ростуть, і все більше спеціалістів хочуть працювати в офісах.

  • Як і до війни, у N-iX кожен самостійно обирає, як і де працювати. Наші офіси у Львові відкриті – кожен може працювати з офісу, якщо потрібно. 
  • Офіс у Києві тимчасово закритий, адже не було колег, які бажали з нього працювати з початком війни. 
  • Коворкінги по Україні починають відновлювати свою роботу, а тому і наші фахівці можуть знову працювати звідти. 

Зараз колеги починають частіше ходити у львівські офіси N-iX. Так, 130 фахівців працюють з офісів щоденно. Для порівняння, 255 фахівців N-iX працювали з офісу кожного дня до вторгнення. Інші працювали віддалено або поєднували роботу з дому та офісу. 

N-iX має коворкінг у Польщі (Краків) та представника на місці, який допомагає нашим фахівцям там. Ми плануємо відкривати наш власний офіс у Кракові та хаб у Варшаві. З початку війни майже 100 наших фахівців переїхали та працюють у Польщі. 

Також плануємо розширювати свою присутність у Болгарії, оскільки вже маємо команду з 20+ фахівців у Софії.

«Інтерес до українського ІТ – зросте»

Разом з нашими друзями по ринку ми роками успішно будували імідж України як потужного технологічного хабу і впевнені, що після нашої перемоги інтерес до українського IT-ринку у всьому світі ще більше зросте і ми матимемо суттєвий приплив нового бізнесу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук