Іспанія виділить 12,2 млрд євро на виробництво мікрочіпів всередині країни

Читати на RU

Уряд Іспанії затвердив план виділення 12,25 млрд євро на виробництво напівпровідників і мікрочіпів, у тому числі 9,3 млрд євро на будівництво заводів до 2027 року. Про це повідомила міністр економіки країни Надя Кальвіно, повідомляє видання Reuters.

Програма, що складається в основному із засобів фондів Європейського Союзу для боротьби з пандемією, спрямована на розвиток цифрової економіки та задоволення попиту, спричиненого дефіцитом мікросхем.

«Мета полягає в тому, щоб всебічно розвивати проектні та виробничі потужності іспанської мікроелектронної та напівпровідникової промисловості, охоплюючи весь ланцюжок створення вартості від проектування до виробництва мікросхем», – сказала міністр економіки Кальвіно на прес-конференції.

Несподіваний сплеск попиту на тлі пандемії та проблеми з ланцюжками поставок призвели до нестачі мікрочіпів у всьому світі та змусили широке коло світових виробників сповільнити виробництво. Мова, в тому числі, й про Іспанію – виробники автомобілів Volkswagen та Renault частково призупинили складальні лінії.

За словами уряду, план полягає в фінансуванні вітчизняних потужностей з виробництва напівпровідників. Крім того, на 1,1 млрд євро держава проінвестує дослідження та розробки, а 1,3 млрд євро буде виділено на розробку мікросхем. Уряд також підтримуватиме іспанські компанії в стратегічних проектах, розроблених на європейському рівні, і створить Chip Fund на 200 млн євро для фінансування стартапів в іспанському секторі напівпровідників та їх масштабування.

Чому це важливо

Спираючись на дії іспанського уряду, варто відзначити, що інвестиції в передові напрямки скеровує саме країна. З огляду на це, Україні також потрібно спиратись на бажання будувати затребувані у всьому світі підприємства та підтримувати саме передові індустрії. Зокрема, мова також про підтримку стартапів та компаній в сфері.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук