MacPaw інвестувала $1 млн в «Промприлад.Реновація»

Читати на RU

Українська компанія MacPaw інвестувала $1 млн в івано-франківський інноваційний центр «Промприлад.Реновація». Про це AIN.UA повідомили представники MacPaw.

  • Залучені кошти «Промприлад.Реновація» спрямує на ревіталізацію корпусів А, В і В1. Зокрема, там буде створено центр підтримки бізнесу, офіси інноваційних компаній, великий коворкінг, центр промоції читання, фудмаркет та артцентр.
  • Ці корпуси планують відновити до кінця 2022 року, зазначають в «Промприлад». Проект реалізовуватимуть поетапно, зважаючи на пріоритети в умовах війни. Зазначається, що він буде комплексним: на території інноваційного центру створять близько 3500 робочих місць, а також готель та хостел-колівінг для команд і фахівців.
  • MacPaw підтримує Промприлад з 2019 року. З новим етапом фінансування, компанія збільшила загальну суму власних інвестицій у проект до $1,5 млн.
  • Напередодні повномасштабного військового вторгнення росії частина команди MacPaw переїхала до Івано-Франківська й продовжила працювати в коворкінгу Промприладу.

«У час війни Промприлад став прихистком для команд українських компаній, які через складні умови були змушені переїхати. Я вірю в потенціал та місію проєкту. Make Impact є однією з головних цінностей MacPaw, а «Промприлад.Реновація» змінює не лише регіон, а й впливає на розвиток усієї країни. Спільно ми хочемо створити такі умови, щоб талановиті й креативні люди залишалися в Україні, а компанії — відновлювали свою діяльність і підсилювали економічний фронт нашої боротьби, — каже Олександр Косован, засновник і CEO MacPaw. — Розбудова проєкту допоможе швидше відновити економіку країни й побудувати Україну майбутнього».

«MacPaw є нашим стратегічним партнером від початку розвитку проєкту. Компанія підтримала нас дуже важливою інвестицією як на етапі викупу заводу, так і зараз, в умовах війни. Для нас також важливим є те, що MacPaw — це приклад нової української компанії з високоінтелектуальним продуктом, що завойовує глобальні ринки. Саме такі компанії вже зараз починають народжуватись та, сподіваємось, будуть доростати до подібного успіху в екосистемі «Промприладу», — ділиться CEO «Промприлад.Реновація» Юрій Филюк.

Про «Промприлад.Реновація»

«Промприлад.Реновація» — інноваційний центр площею 38 205 м² на базі старого заводу в Івано-Франківську. Він сфокусований на чотирьох напрямках розвитку регіону: новій економіці, урбаністиці, сучасному мистецтві та неформальній освіті. Так, на території заводу функціонують компанії-резиденти, є коворкінг, галерея сучасного мистецтва, урбан-лабораторія, школа танців, проводяться події та конференції.

Промприлад є прикладом імпакт-інвестування – інвестори вкладають гроші у соціальний проект, стають його співвласниками й отримують дивіденди. Як AIN.UA зазначили представники центру, загалом від початку реалізації проект залучив $12,5 млн від 1186 приватних інвесторів та компаній з України та світу. Станом на 26 травня залишилося залучити ще $2,5 млн інвестицій.

Команда інноваційного центру зазначає, що мета проекту — «створити умови й можливості, за яких українські компанії, підприємці й спеціалісти з різних галузей залишатимуться і працюватимуть в Україні, і таким чином, будуть підтримувати економіку країни під час війни та її відновлення після перемоги».

Про MacPaw

MacPaw —  українська продуктова компанія, яка створює та розповсюджує програми для macOS та iOS. Серед продуктів MacPaw — CleanMyMac X, Setapp, The Unarchiver та інші. Станом на травень 2022 року програмами MacPaw користується понад 30 млн людей.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук