«Макулатура — марна робота бухгалтерів». CEO MacPaw про бюрократію

Керівник та засновник MacPaw Олександр Косован розповів про те, як вимоги податкової вбивають ефективність його компанії в Україні. Цим прикладом він пояснив, чому не підтримує роботу Гетманцева, за відставку якого висловились тисячі підприємців.

Цю купу паперів доводиться підписувати Косовану

Сьогодні мені на підпис принесли «стіл» документів, по діяльності однієї із наших компаній в Україні. Ця вся макулатура — абслолютно марна робота бухгалтерського відділу, яка абслолютно ніяк не потрібна бізнесу.

Але всі достатньо зайняті продукуванням паперів, які потім ще треба ще й зберігати. І це все для того щоб були формальні приводи для податкових органів докопатися до помилок, у випадку, якщо якийсь папірець десь загубився, або цифра десь не зійшлась.

Минулого року декілька місяців мого особистого часу та часу моєї команди пішло на те, щоб підготувати купу паперів, для проходження податкової перевірки. Увесь цей час, ми не робили нічого корисного, ми не розвивали бізнес і не створювали додаткову цінність для країни, ми були зайняті тим що обслуговували «ефективний» апарат податкової системи.

Крім цього, наступним ударом від Гетьманцева була ініціатива по блокуванню податкових накладних та віднесення нашої компанії разом із десятками тисяч інших компаній до списку ризикованих (ми все ще там).

Уявіть собі таку ситуацію що ми вирішили заблокувати всіх користувачів CleanMyMac, бо наш бухгалтер вирішив боротися з піратами, і заставив всіх доводити що вони не Гусаки. За день нашої компанії вже б не існувало! То чому ми дозволяємо державі використовувати такі методи по відношенню до бізнесу?

Автор: Олександр Косован, CEO MacPaw

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук