В РФ почали звільняти українських IT-фахівців. Бояться диверсій

Читати на RU

Російські компанії почали звільняти чи знижувати на посадах IT-фахівців українського походження, пише Meduza.

  • Така негласна вимога походить від державних замовників цих компаній. Про які саме компанії йдеться, не уточнили.
  • Випадки таких звільнень також обговорювали в кулуарах Російського інтернет-форуму, який пройшов 18-20 травня. Українських IT-фахівців звільняють, побоюючись диверсій.
  • За даними РФ, у станом на березень з країни поїхали 50 000-70 000 IT-фахівців.
  • Служби безпеки компаній «особливо уважно стежать за співробітниками, які самі або їхні родичі є громадянами України». Насамперед, це стосується співробітників із доступом до критичних для бізнесу даних та сегментів інфраструктури.

«Поточна ситуація досить суперечлива. З одного боку, в росії спостерігається дефіцит IT-фахівців, з іншого боку, є ризики у вигляді диверсій, які вже відбуваються в компаніях. До того ж, питання не лише в громадянстві — є ще низка критеріїв, які можуть вплинути на потенційні диверсії всередині компанії: робота іноземних спецслужб, питання політичних переконань співробітника, наявність родичів в Україні», — повідомив голова АНО «Інформаційна культура» Іван Бегтін.

Україні для боротьби проти РФ диверсій не потрібно: власна ІТ Армія добре справляється з поставленими завданнями. Як працює ІТ Армія ми розповідали раніше:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук