В травні понад 15 000 технічних працівників втратили роботу – TechCrunch

Читати на RU

Як зазначає видання TechCrunch, травень 2022 року був важким місяцем для технологічного сектора. Згідно зібраних даних, цього місяця понад 15 000 технічних працівників втратили роботу. Компанії, включаючи Meta і Twitter, публічно оголосили про призупинення найму, тоді як Snap підтвердив, що сповільнює процеси збільшення команди, оскільки не може досягти цільових показників по доходам. 

Серед факторів, що впливають на найм: сплески, пов’язані з пандемією, збільшення інфляції, економічні проблеми, війна, а також зміна споживчих інтересів клієнтів. Зокрема, чисельність персоналу у вищезгаданих компаніях скорочується, оскільки люди йдуть, а керівництво повільно заповнює відкриті посади.

PayPal

PayPal звільнила 83 співробітника у штаб-квартирі в Сан-Хосе. Це незначна частина команди компанії, яка загалом налічує понад 30 000 людей, однак, як стало відомо, фінтех також прийняв рішення закрити власний офіс у Сан-Франциско.

Bolt

Згідно з джерелами TechCrunch, Bolt звільнив щонайменше 100 співробітників. Скорочення команди також підтвердив генеральний директор компанії Маджу Курувілла.

«Не секрет, що ринкові умови в нашій галузі та технологічному секторі змінюються, і проти макровикликів ми вживаємо заходів для адаптації нашого бізнесу», – написав Курeвілла в блозі.

Станом на 26 травня 2022 року у звітах вказувалося, що кількість постраждалих співробітників насправді становила 185, або одну третину всієї команди Bolt.

Klarna

Співзасновник і генеральний директор Klarna Себастьян Семятковскі оголосив, що 10% співробітників компанії будуть звільнені. Це означає, що 700 людей втратять роботу в обмін на вихідну допомогу.

У повідомленні генерального директора не зазначено чіткої причини звільнень, але наводиться низка змінних макроекономічних і геополітичних факторів, які вплинули на фінтех-компанію. 

«Коли ми складали наші бізнес-плани на 2022 рік восени – це був зовсім інший світ, ніж той, у якому ми живемо сьогодні», – сказав він. «Ми спостерігаємо трагічну і непотрібну війну в Україні, зміну споживчих настроїв, різке зростання інфляції, дуже нестабільний фондовий ринок і ймовірну рецесію».

Snap

Генеральний директор Еван Шпігель звернувся до співробітників компанії у листі та повідомив, що дохід Snap впав через інфляцію, а також вплив війни в Україні на рекламу. Згідно з повідомленням, цього року Snap планує найняти понад 500 співробітників, однак це не так багато, як планували в компанії. Деякі плани щодо найму, зокрема, було вирішено перенести на 2023 рік.

Vtex

Корпоративна платформа електронної комерції Vtex оголосила про звільнення 193 співробітників, які становлять близько 13% команди бразильського єдинорога.

«Світ швидко змінюється, і нам потрібно адаптуватися», — написали засновники Vtex в листі до співробітників. «Рішення скоротити команду силу було прийняте як стратегічне судження щодо того, яка організаційна структура може забезпечити наші скориговані пріоритети».

Одночасно, засновники заявили, що не планують звільнення надалі та не будуть скорочувати інвестиції в розвиток своїх талантів. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук