Український бізнес знову вимагає звільнити Гетманцева

Читати на RU

Спілка українських підприємців (СУП) знову звертається із проханням до президента звільнити голову парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Його звинувачують у низьких темпах зростання економіки та неготовності до повномасштабної війни. Гетманцеву згадують, зокрема, нещодавнє інтерв’ю, в якому він назвав бізнес «гусаками, яких потрібно обскубувати, щоб вони не кричали», а акцію проти себе — проплаченою.

Із відеозверненням за відставку чиновника виступив також і співвласник “Нової пошти”, президент СУП В’ячеслав Клімов.

«На жаль, з боку антиринкового крила української влади ми чуємо огидні образи. Тепер ми — гусаки, яких треба обскубати, кормова база для чиновників […]. Українські підприємці вимагають, щоб ми взяли курс на вільну, ліберальну, конкурентоспроможну економіку. Справжня незалежність, на мій погляд, можлива тільки на платформі вільної ринкової модерної економіки, в якій мінімальна роль держави […].», — сказав він.

Раніше більше 16 000 підприємців підписали листа зі зверненням до президента про звільнення Гетманцева. Листа підписали співзасновник «Нова пошта» В’ячеслав Клімов, засновник MacPaw Олександр Косован, засновник Ajax Systems Олександр Конотопський, Владислав Волжин, COO Asbis Apple VAD CIS, Євген Уткін, та багато інших. З відомих підприємців чиновника підтримав лише СEO EVO Group Микола Палієнко.

Основна причина: його ініціативи про підвищення податків. Раніша, ще довоєнна діяльність теж зіграла свою роль: Гетманцева критикували багато разів, зокрема, за ініціативи по ФОПах (переведення на РРО усіх ФОП у ритейлі, обмеження для ФОПів можливості працювати з юрособами і таке інше).

Гетманцев у відповідь на збір підписів за його звільнення запропонував бізнес-спільноті зустрітися та провести діалог.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук