Стартап з українським корінням Yope залучив $2 млн

Читати на RU

Київський стартап Yope (раніше називався Salo), заснований білорусами Бахрамом Ісмаїловим та Павлом Рудковським, отримав $2 млн від низки фондів. Про це AIN.UA розповіли у hi5 Ventures.

  • Як AIN.UA розповіли у фонді hi5 Ventures, який став одним з учасників цього раунду, умови угоди не розкривають, але за останні півроку оцінка компанії виросла вшестеро.
  • Цей раунд інвестицій є брідж-раундом: проміжним між pre-seed-раундом півроку тому та запланованим на осінь seed-раундом.
  • В угоді брали участь такі фонди, як Horizon Capital, TA Ventures, iClub, Kolos Ventures, hi5 Ventures, Geek Ventures, Vesna VC, а також екс-менеджер Google.
  • У команді стартапу зараз 21 співробітник, це — люди з Viber, Flo, Epam, EY, iTechArt та інших компаній. Офіс знаходиться в Києві, але після початку повномасштабної війни менеджмент почав евакуювати співробітників у інші країни Європи.
  • Продукт, над яким вони працюють, мобільний додаток для відео, за перші 4 місяці бета-тесту отримав більш 100 000 користувачів із США та Південної Америки. А перегляди відео в Yope з моменту бета-тесту досягли 20 млн.
  • Залучені інвестиції допоможуть команді провести повноцінний запуск проекту на ринку, а також найняти більше розробників.

Нагадаємо, у вересні 2021 року стартап Salo підняв pre-seed раунд у сумі $600 000. А головним інвестором став український венчурний фонд Adventures Lab.

Екс-Salo (від англ. Say Hello!), тепер називається Yope — це мобільний додаток, який в режимі реального часу записує відео самого користувача та його взаємодії з будь-яким контентом на смартфоні та навколишнім світом. Це спосіб для користувача записати одночасно себе і все що він бачить на своєму смартфоні, і потім відправити єдиним відео в будь-який месенджер або соцмережа.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук