EPAM не буде скорочувати фахівців в Україні — коментар компанії

Читати на RU

EPAM не буде скорочувати фахівців в Україні. В компанії пояснили, що слова їх CEO Аркадія Добкіна трактували неправильно. Про це повідомило керівництво компанії у коментарі AIN.UA.

Раніше з’явилася новина про те, що до кінця 2022 року штат співробітників EPAM в Україні та білорусії складе до 30% всіх виробничих фахівців. До ковіду кількість співробітників у росії, білорусі та Україні складало 70% від загальних виробничих потужностей. Як наслідок, скоротити штат в Україні та РБ нібито могли скоротити на 6000 спеціалістів.

«Жодних планів щодо скорочення команди в Україні у нас не має. Відновлюється найм в українській локації, відновлюється навчання студентів на програмах EPAM University, ми працюємо з довоєнною продуктивністю та ефективністю.

За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну закордон було евакуйовано близько 2500 спеціалістів. Наразі ми спостерігаємо, що частина людей вже повернулася в Україну, хтось тільки планує повернення і звичайно частина може залишитися за кордоном, але зараз говорити про якісь конкретні цифри зарано.

Під час спілкування з інвесторами Аркадій зробив прогноз щодо зменшення частки регіону, до якого входять Україна, РБ і РФ, до 30% від загальної кількості спеціалістів на кінець року. Це буде відбуватися як за рахунок зменшення чисельності продакш-спеціалістів в регіоні (за рахунок РФ та РБ), так і завдяки стрімкому зростанню інших локацій ЕРАМ у світі. Його некоректно трактували колеги з білоруських медіа і провели власні розрахунки, використовуючи дані по кількості спеціалістів за минулий рік», – пояснили в компанії.

Раніше в EPAM повідомили, що виділяють $100 млн на підтримку українських команд та їх сімей. Мова саме про гуманітарну допомогу. Компанія припиняє діяльність в РФ та не буде там продавати свої послуги. Компанія буде активніше наймати та розвиватись у інших регіонах своєї присутності, в тому числі Центральній та Східній Європі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук