Розмитнити авто через «Дію» можна буде вже з червня — Шмигаль

Читати на RU

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким заявив, що до 1 липня українці зможуть почати розмитнювати автомобілі через «Дію» за спрощеною процедурою. Про це пише «Інтерфакс-Україна». 

  • Це означає, що розмитнити авто можна буде на під’їзді до митного контролю з автоматичною реєстрацією. Документи на номери можливо буде забрати у Центрах реєстрації чи Центрах надання адміністративних послуг або ж замовити додому.

Що стосується податків на автомобільний транспорт, то ця норма в проєкті закону відстрочена до 1 липня, але до цього часу буде впроваджено полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів через «Дію», — зазначив Шмигаль.

  • Раніше, 24 березня Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким фізособи мають право ввозити автомобілі в Україну з-за кордону без митних платежів. З 1 липня ці пільги можуть скасувати та повернути оподаткування імпорту — відповідний законопроект №7418 вже зареєстровано у Верховній Раді.
  • Прем’єр-міністр також зазначив, що уряд працює над підписанням Україною конвенції про входження до спільного митного транзитного простору. Це повинно полегшити контроль, митне та прикордонне оформлення.
  • Експериментальний проект, в рамках якого розмитнити авто можна через «Дію», Мінцифра спільно з Мінекономіки, Мінфіном, МВС та митною службою анонсувала у вересні 2021 року. Він передбачав, що подати необхідні документи, сплатити митний збір і завершити митне оформлення транспортного засобу можна буде онлайн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук