Головний операційний директор Meta Шеріл Сандберг покидає свою посаду

Читати на RU

Хав’єр Оліван, директор з розвитку компанії, обійме посаду головного операційного директора Meta цієї осені. Сандберг продовжить працювати в раді директорів Meta, пише видання CNBC.

  • Сандберг приєдналася до Facebook на початку 2008 року як генеральний директор. Вона допомогла перетворити Facebook у рекламного гіганта та в одну з найпотужніших компаній у технологічній індустрії з ринковою капіталізацією, яка перевищила трильйон доларів.
  • Хав’єр Оліван, директор з розвитку компанії, обійме посаду головного операційного директора цієї осені.
  • Сандберг продовжить працювати в раді директорів Меta. За словами Цукерберга, Meta планує внутрішню реорганізацію, щоб узгодити зміни.

«Протягом наступних кількох місяців ми з Марком перенесемо свої прямі підпорядкування», — сказала Сандберг у дописі на Facebook.

«Я не планую замінити роль Шеріл у нашій наявній структурі. Це не можливо, бо вона суперзірка, яка визначила роль головного операційного директора по-своєму», – сказав Цукерберг.

Сандберг покидає Meta, коли в компанії не все гаразд. Останні роками Meta регулярно потрапляє в скандали через вплив на вибори, поширення дезінформації та шкідливих матеріалів, а також придбання конкурентів, таких як Instagram та WhatsApp. Цукерберг та інші керівники були змушені давати свідчення перед Конгресом, хоча Сандберг значною мірою уникнула цієї уваги. Наразі компанія стикається з антимонопольним позовом від Федеральної комісії з торгівлі, і може отримати позов від інших агенцій, після скарг на погану боротьбу з ненавистю на платформі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук