Російську частку популярної української платформи самвидаву LitNet викупили росіяни. Власник вийшов з бізнесу

Читати на RU

Засновник найбільшої на російському ринку онлайн-платформи самвидаву «Літнет» Сергій Грушко продав 100% російської частини бізнесу і вийшов з управління нею. Про це він повідомив у Facebook.

«На цьому моя історія в «Літнет» закінчена. Далі російська література хай як хоче так і загниває»,

— Сергій Грушко, засновник «Літнет»

«Літнет» – це лиш один з проектів LitNet Group. Після продажу російської частки бізнесу Сергій зосередиться на розвитку української, іспанської та англійської дочок під брендом «Букнет».

Новим власником «Літнет» стане росіянин Борис Макарєнков, засновник видавничої платформи Rugram та гендиректор Storytel. Про це повідомляється на сайті «Літнет». Він отримав всі права на бренд, платформу та авторські права «Літнету» не території РФ. Суму угоди не розголошують.

За даними «Літнет», станом на квітень 2022 року аудиторія російськомовного майданчику становила більше 30 млн користувачів.

Що ж стосується Грушко – він розриває звʼязки з російською часткою бізнесу.

«Наш холдинг після завершення передачі технічної платформи більше не матиме відношення до «Літнет». 7 років ми надто багато приділяли уваги, інвестували свого часу та сил у розвиток російської літератури, і це було помилкою. Тепер ми будемо орієнтовані на інші мови. Планів багато, тепер потрібно знайти час і розширити команду для їх досягнення»,

коментує Грушко.

Компанія LitNet Group була заснована у 2015 році Сергієм Грушко та Андрієм Нечаєвим. Це онлайн-самвидав, на якому автори можуть розміщувати свої літературні твори, а читачі – отримувати до них доступ за підпискою, спілкуватись з авторами та надавати їм свій фідбек.

Спочатку платформа називалась Lit-Era і була доступна лише російською мовою, потім змінила бренд на Litnet, а у 2018 році Грушко додав також українську, іспанську та англійську версії платформи. Лише за рік українська «Букнет» суттєво наростила базу як читачів, так і авторів, які заробляли на свої творах до 12 000 грн на місяць.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук