Genesis спільно з Meta запускає StartUp Academy 2.0. Заявки – до 1 липня

Читати на RU

Українська Genesis оголосила про запуск StartUp Academy 2.0 — безкоштовної міжнародної програми для топменеджерів і фаундерів технологічних бізнесів. Для цього компанія об‘єдналася, зокрема, з Meta та Amazon Web Services. Остання надасть обраним учасникам від $10 000 до $100 000 кредитів на розвиток продукту. Про це AIN.UA повідомили представники Genesis. Дедлайн для реєстрації — 1 липня 2022 року.

Що таке StartUp Academy 2.0

Зазначається, що StartUp Academy 2.0 — це безкоштовна онлайн-програма для ІТ-підприємців і С-level керівників щодо створення, управління та масштабування технологічного бізнесу. Її тривалість – два місяці.

Зображення в матеріалі: Genesis

Окрім Meta та AWS, партнерами академії стали AppsFlyer, інвестиційна компанія Horizon Capital і венчурний фонд Flyer One Ventures. Засновники та топменеджери цих бізнесів, а також представники компанії Genesis стануть спікерами в StartUp Academy 2.0.

Таким чином, крім можливості отримати кредит від AWS, по завершенню програми фаундери отримають сертифікацію Meta Blueprint, а також зможуть позмагатися у пітчингу та залучити інвестиції від одного з фондів. 

Програма академії включатиме такі модулі:

  • вибір бізнес-моделі;
  • розроблення стратегії;
  • побудова аналітики;
  • управління фінансами та залучення інвестицій;
  • підходи до маркетингу;
  • управління продажами та залучення партнерів;
  • менеджмент і розвиток команди стартапу. 

Хто може взяти участь та як подати заявку

Подати заявку можуть стартапи з уже реалізованими проектами в напрямах:

  1. електронна комерція;
  2. edtech;
  3. медіа;
  4. мобільні застосунки.

При цьому, в Genesis зазначили, що й інші ніші теж розглядатимуться.

Для цього достатньо заповнити анкету на сайті Startup Academy. Дедлайн для реєстрації — 1 липня 2022 року. Перші лекції також розпочнуться наприкінці липня.

Участь відкрита для стартапів із країн Центральної та Східної Європи. Як зазначили в Genesis, набрати планують близько 40 учасників. Проте в компанії не виключають, що їх може бути більше.

Одночасно, для українських підприємців зарезервовано 15% місць. Для участі в програмі вони так само повинні будуть пройти відбір, проте не змагатимуться за місця з підприємцями інших країн. 15% — також не є обмеженням для українських бізнесів, це мінімальна кількість місць, щоб українські фаундери точно могли потрапити на програму, додали в Genesis.

«IT-освіта лишається для Genesis одним із ключових напрямів інвестування. У цей складний час ми вирішили не зупинятися й підтримати український бізнес. Startup Academy 2.0 — це практичні цінні знання для розвитку бізнесу, а також нетворкінг між технологічними компаніями і підприємцями всієї Європи. Ми вдячні Meta, Amazon Web Services, Horizon Capital та іншим партнерам за те, що відгукнулися й підтримали проєкт. Він допоможе стартапам-учасникам вийти на новий рівень та посилить зв’язки українського бізнесу з європейським», — прокоментував Артем Копанєв, COO Genesis.

Процес відбору

Процес відбору складатиметься з кількох етапів:

  • онлайн-тестування (перевіряється логіка, підприємницький хист та знання з бізнесу);
  • пітчинг стартапу;
  • персональне інтервʼю.

Лише фаундери, які пройдуть всі ці етапи, зможуть стати учасниками програми. На етапах пітчингу й співбесіди стартапи вже розглядатимуть представники Genesis, Meta, AWS та інвестиційного фонду Flyer One Ventures. 

Серед основних критеріїв:

  • Учасник має бути виключно засновником або С-level керівником технологічного стартапу
  • Наявність MVP.
  • Стартап не спонсорується державними установами.
  • Найбільше уваги приділятиметься мотивації учасника, його цілям під час навчання на академії та баченню й амбіціям щодо розвитку бізнесу. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук