Англійській мові можуть надати в Україні статус мови ділового спілкування

Читати на RU

Український уряд розглядає можливість надати англійській мові статус мови ділового спілкування в Україні. Про це пише прем’єр-міністр Україні Денис Шмигаль.

За його словами, учасники уряду обговорили цю можливість на урядовій нараді. І зараз Кабмін працює над відповідним проектом закону.

«Англійську сьогодні використовують у діловому спілкуванні в усьому цивілізованому світі, тож надання їй такого статусу в Україні сприятиме розвитку бізнесу, залученню інвестицій та пришвидшенню євроінтеграції України», — пише він.

Раніше схожу думку озвучував секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов: на всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» він виступив за двомовність України за збереження первинності української мови.

Водночас омбудсмен із захисту державної мови Тарас Кремінь виступав за те, що із початком нового навчального року потрібно замінити вивчення російської іншими дисциплінами: збільшити кількість годин на українську мову та літературу, математику, українську історію або англійську.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук