В “Яндекс.Картах” зникли кордони між країнами. Не хочуть зосереджуватись на політиці

Читати на RU

Користувачі російського картографічного сервісу “Яндекс.Карти” звернули увагу на те, що між країнами на картах взагалі зникли кордони. В сервісі заявили, що компанія вирішила зосередитися на “фізико-географічних” обʼєктах замість політичних. Про це повідомляє “Код Дурова.

При цьому, сервіс продовжує відображати назви держав та кордони регіонів.

“Найближчим часом на оглядових масштабах, на яких сервіс не використовується у своїх основних сценаріях, картка стане фізико-географічною. Акцент у ньому буде зроблено на природних об’єктах, а не на межах держав. Наше завдання – відображати світ навколо. Тому на карті з’являться гори, річки, лінії полярних кіл та інші дані, характерні для такого типу карт. Зміни з’являтимуться поступово”.

прес-служба “Яндекс.Карт”

Між тим, користувачі зпідозрили дещо інші причини змін.

Чому це цікаво

“Яндекс” – російська компанія. З моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну пошукові, новинні та інші сервіси “Яндексу” транслювали російську пропаганду, приховуючи достовірні джерела інформації. В результаті, у шостий пакет санкцій ЕС включили співзасновника “Яндексу” Аркадія Воложа, який одразу ж покинув компанію.

До цього з “Яндексу” пішли також деякі топ-менеджери, які заявили про свою незгоду з політикою компанії, і виступили проти війни в Україні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук