Dynamic World – інструмент для аналізу покриву Землі в реальному часі

Читати на RU

В червні 2022 року Google представила інструмент, що надає глобальні дані про ґрунтовий покрив Землі в реальному часі – Dynamic World. Як зазначили в компанії, він допоможе урядам та дослідникам розробити корисні рішення та мінімізувати вплив на такі проблеми, як зміна клімату, нестача продовольства та втрата біорізноманіття. На це звернуло увагу видання The Verge.

Зображення в матеріалі: Google

Зазначається, що Dynamic World класифікує тип ґрунтового покриву Землі на кожні 93 м2. Зокрема, на карті деталізовано відображається усе, що знаходиться на поверхні планети. Це вода, затоплена рослинність, забудови, дерева, посіви, гола земля, трава, сніг тощо – загалом 9 категорій.

«Завдяки цій інформації люди — як вчені, так і політики — можуть контролювати та розуміти, що відбувається, робити точні прогнози та ефективні плани захисту нашої планети в майбутньому», – відзначають в Google.

Модель Dynamic World створює понад 5000 зображень на день, а дані постійно оновлюються. Інструмент використовує штучний інтелект і хмарні обчислення, щоб виявляти комбінації різних типів земного покриву.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук