Starlink відправляє в Україну термінали звичайних користувачів

Читати на RU

Українці, які попередньо замовили послугу Starlink, почали отримувати листи, в яких йдеться, що вони можуть завершити оплату сервісу та отримати термінал за своєю адресою. Такий лист опинився в редакції Mezha.Media.

Супутниковий інтернет Starlink був вже деякий час доступний для замовлення з України, проте компанія не відправляла термінали.

На сайті Starlink поки що немає оновленої інформації щодо надання супутникового інтернету в Україні звичайним користувачам, проте термінал можна замовити, залишивши попередню оплату у розмірі $99.

В листі від сервісу зазначається, що для отримання термінала потрібно заплатити решту – $500 разом з податками. Проте, є шанс не платити решту, якщо у вас немає для цього можливості. Така пропозиція діє з самого початку війни для українських користувачів, друзі редакції AIN.UA вже отримували Starlink’и по $100 за штуку.

Надалі щомісячна абонентська плата за використання супутникового інтернету Starlink складає $120 на місяць, проте в листі вказано, що для українських користувачів перші 3 місяці будуть безплатними.

«Зараз ми не можемо доставити в регіони позначені червоним на liveuamap, але можемо доставити Starlink по решті території України. Якщо ваша адреса доставки розташована в цих заборонених регіонах, переконайтеся, що ви можете вказати альтернативну адресу. Будь ласка, введіть дійсний український (+38) номер телефону та підтвердьте адресу доставки, але не оновлюйте свою адресу обслуговування під час підтвердження замовлення» – йдеться в листі від Starlink.

У квітні компанія SpaceX вже зареєструвала українське представництво Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн»). Через відсутність сертифікації раніше і виник казус, при якому цивільним наче забороняли використовувати термінали Starlink, їх основним завданням була робота на об’єктах критичної інфраструктури.

На сьогодні українці є чи не найактивнішими у світі споживачами супутникового інтернету від Starlink. За даними аналітичної компанії Apptopia, на сьогодні в Україні приблизно 150 000 активних користувачів супутникового інтернету Starlink. Starlink використовується військовими для забезпечення розвідки та ударів по супротивнику за допомогою дронів. Також супутниковим інтернетом користуються українські лікарні.

Starlink – це глобальна супутникова система для доступу до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Starlink вже працює в Україні для критично важливої інфраструктури у воєнний час: електростанцій, військових баз, промислових підприємств, медичних закладів тощо

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук