Декларацію платника єдиного податку на 2% можна подати в «Дії»

Читати на RU

Декларацію платника єдиного податку 2%, який запровадили для ФОПів на час воєнного стану, тепер можна оплатити в застосунку «Дія». Про це повідомляє прес-служба Мінцифри.

Подання декларації займе приблизно хвилину — потрібно ввести суму доходів у «Дії», а розмір податку розраховується автоматично. Далі декларація надходить до податкової служби. Також в «Дії» ви можете одразу сплатити податок за декілька кліків. А вся звітність буде у вашому смартфоні.

Як це зробити:

  1. Авторизуйтеся в застосунку Дія, у меню Послуги виберіть Податки ФОП — Декларація платника єдиного податку 2% за відповідний місяць;
  2. Введіть суму отриманого доходу за обраний місяць;
  3. Перевірте контактні дані та декларацію (за потреби відкоригуйте);
  4. Підпишіть її Дія.Підписом та надішліть.

Оплата проводиться так:

  1. Авторизуйтеся в застосунку Дія, у меню Послуги виберіть Податки ФОП — Сплата єдиного податку 2% за відповідний місяць,
  2. Введіть суму отриманого доходу за обраний місяць і перевірте розраховану суму податку до сплати,
  3. Виберіть спосіб оплати та сплатіть,
  4. Зарахування коштів відбувається протягом 3 робочих днів, перевірити можна в Розрахунках з бюджетом.

На час воєнного стану держава запровадила спеціальний режим оподаткування 2%. Система доступна для ФОПів-спрощенців 3-ї групи, які подали заяву в Державну податкову службу на застосування спеціальної ставки 2%. Це підприємці, які займаються різними видами діяльності: наданням інформаційних послуг, виробництвом, перевезеннями тощо.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук