Сальвадор втратив половину своїх інвестицій в біткоїн через падіння крипти

Читати на RU

Сальвадор, який в вересні 2021 року став першою у світі країною, що прийняла біткоїн як законний платіжний засіб, втрачає свої інвестиції на тлі загального падіння криптовалют. За підрахунками Mashable, Сальвадор вже переполовинив свої початкові інвестиції в криптовалюту, а можливо втратить ще більше.

Сальвадор і криптовалюти

7 вересня 2021 року криптовалюта біткоїн стала офіційним платіжним засобом Сальвадору нарівні з американським доларом. Таким чином країна стала першою у світі, де біткоїн визнали легальним платіжним засобом. 

При цьому законодавство дозволяло приватному бізнесу вирішувати, в якому форматі він може приймати оплату: криптовалютою, лише картами, лише готівкою тощо. Таким чином, новий статус не забезпечував мешканців країни можливістю у будь-якій кав’ярні взяти напій за біткоїн.

В тому ж проміжку часу, коли Сальвадор визнавав біткоїн, сама криптовалюта перейшла позначку в $52 000 за одну монету. А країна, своєю чергою, почала закуповувати криптовалюту на державні кошти. Вже в жовтні президент Сальвадора повідомив про покупку 420 біткоїнів. З урахуванням вартості в $60 300 за одну монету, загалом країна інвестувала близько $25,3 млн за один раз.

Втрати інвестицій

Загалом країна придбала криптовалюти на $105,6 млн. Остання інвестиція в криптовалюту відбулась в травні 2022 року, коли президент Сальвадору Наїб Букеле повідомив про закупку 500 біткоїнів за ціною близько $30 700 кожен (загальна вартість склала приблизно $15,3 млн). Проте зараз криптовалюти переживають не найкращий час.

Як вже повідомляв AIN.UA, в червні ціна біткоїна впала на 12% до $23 981, що є найнижчим показником з грудня 2020 року, а ціна Ethereum опустилась на 16,24% до $1227 за монету.

Слідом за біткоїном та Ethereum почали падати ціни й на інші криптовалюти. Індекс MVIS CryptoCompare Digital Assets 100, який оцінює 100 найпопулярніших токенів, впав на 14%, а загальна ринкова капіталізація криптовалют, яка в листопаді 2021 року перевищила $3 трлн​​, становить $1,02 трлн.

У Сальвадорі наразі зберігається 2301 біткоїн, вартість яких на момент публікації становить близько $53 млн. Це приблизно 50% від $105,6 млн, які Букеле інвестував (використовуючи державний бюджет) з моменту визнання біткоїну законним платіжним засобом. Це означає, що на цей час кожна покупка криптовалюти Сальвадором була програшною. Не було здійснено жодної покупки нижче поточної вартості.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук