В Туреччині стане складніше отримати дозвіл на проживання

Читати на RU

Влада Туреччини обмежила допустиму кількість іноземців, які можуть проживати в ряді районів і міст країни. Як передає турецьке видання Anadolu, з 1 липня у кожному районі зможуть проживати не більше 20% іноземців.

Як змінилась політика Туреччини до іноземців?

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив на інформаційній нараді з питань міграції, що відповідні заходи були вжиті на тлі зростального суспільного невдоволення мігрантами.

«Як ви знаєте, щоб запобігти концентрації іноземців у окремих регіонах нашої країни, ми закрили загалом 781 мікрорайон у 54 провінціях, де співвідношення кількості іноземців до загальної кількості населення перевищує 25 відсотків. Ми їх закрили як на тимчасовий захист, так і на проживання. Щоб в них не збільшувалась концентрація іноземців», — заявив міністр.

З 1 липня у кожному районі зможуть проживати не більше 20% іноземців, тобто квота зменшиться ще на 5%, що закриє для іноземців ще більше районів.

«З 1 липня 2022 року ми вирішили зменшити ставку, яка становила 25% до 20%. Таким чином, 781 мікрорайонів збільшено до 1200 закритих як на тимчасовий статус, так і на дозвіл на проживання. Таким чином, посвідка на проживання на цих територіях більше не надаватимуться», — додав Сулейман Сойлу.

Крім того, влада Туреччини обмежила право отримання дозволу на проживання для іноземців, які початково приїжджали зі студентськими візами чи візами на лікування в країні.

«Тим, хто в’їжджає в нашу країну зі студентською візою та візою на лікування, відмовляють у видачі дозволу на проживання з туристичною метою. Тут також є два незаконні шляхи: вони приїжджають зі студентською візою чи медичною візою, потім вони подають документи на візу на проживання. Ми заблокували ці два шляхи»

Чому довелось вводити зміни?

Турецька влада кілька років бореться зі збільшенням кількості незаконних мігрантів. За даними Сулеймана Сойлу, за шість років на кордонах затримали 2,6 млн людей, усередині країни — 1,2 млн.

  • Після початку повномасштабної війни в Україні приплив біженців посилився. За словами президента Туреччини Реджепа Ердогана станом на 9 травня в країну прибуло до 100 000 людей.
  • При чому більшість з цих людей — це не українці, які рятуються від бойових дій, а росіяни, які намагаються обійти західні санкції. Згідно з даними турецького статистичного офісу, росіяни вперше очолили рейтинг Туреччини з іноземних покупців житла.
  • Як повідомляє Bloomberg, Туреччина не приєдналася до США та ЄС у введенні санкцій проти Москви. Це привернуло увагу російських олігархів, які намагалися уникнути потенційної конфіскації свого майна в Європі й переводять свої активи в Туреччину.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук