Білл Гейтс розкритикував NFT: вони працюють лише на теорії «більшого дурня»

Читати на RU

Засновник Microsoft Білл Гейтс розкритикував криптовалюти та NFT під час виступу на TechCrunch Sessions. Як передає TechCrunch, мільярдер вважає, що вони працюють лише на теорії «більшого дурня», коли покупець переоціненого активу шукає ще більшого дурня, щоб продати цей актив ще дорожче.

Гейтс сказав, що він віддає перевагу інвестуванню в активи з відчутними результатами, як-от ферми чи фабрики, або інші компанії, які виробляють продукцію і не має стосунку до криптовалют чи NFT.

«Цінність криптовалют лише в тому, чи інша людина вирішить, заплатити за неї. Вони нічого не приносять суспільству, на відміну від інших інвестицій», — додав він.

Крім того, Гейтс згадав історію з Bored Ape Yacht Club, сказавши, що «очевидно, що дорогі цифрові зображення мавп значно покращать світ». Нагадаємо, що мова йде про NFT набір з 10 000 картинок мультяшних мавп, що на старті продажів коштували по $190, а згодою перепродавались зірками за мільйони доларів.

Як повідомляє The Verge, це не перший раз, коли Гейтс висловлює скептицизм щодо криптовалют. Ще в лютому 2021 року він хвилювався про ризики для звичайних інвесторів, які купують біткон, особливо з урахуванням нестабільної вартості криптовалюти, яка могла бути зруйнована на основі твіту від відомого Ілона Маска.

Читайте:

  1. Сальвадор втратив половину своїх інвестицій в біткоїн через падіння крипти
  2. Celsius Network призупинила вивід коштів з платформи. Це ще більше знецінило Bitcoin
  3. Біткоїн опустився до 18-місячного мінімуму через інфляцію у США
  4. Тимчасова криза чи крах: що відбувається з LUNA та UST, падіння яких вплинуло на ціну біткоїна
  5. В Україні обмежили виведення коштів з криптобірж на карти
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук