Підтримка Internet Explorer припинилась після 27 років існування

Читати на RU

Настав час ностальгувати, оскільки браузер Microsoft Internet Explorer офіційно припинив свою роботу через 27 років. З 15 червня браузер відключений у всіх актуальних версіях Windows 10 (20H2 та новіші) та Windows 10 IoT (20H2 і новіші). У найновішій Windows 11 IE 11 початково недоступний, а стандартним браузером є Edge.

Детально про припинення роботи

Альтернативою Internet Explorer має стати новий браузер від Microsoft — Edge, який має вбудований режим Internet Explorer («режим IE»), тому користувачі зможуть отримати доступ до застарілих сайтів і програм на базі Internet Explorer.

Microsoft припинить підтримку браузера IE11 у два етапи:

  • На першому етапі користувачі будуть перенаправлятися в браузер Edge щоразу, коли прямо або опосередковано спробують відкрити IE;
  • Другий етап, який розпочнеться відразу після закінчення першого, повністю відключить IE11. Однак IE11 не буде видалено, оскільки він, як і раніше, необхідний для режиму IE в Edge. Через це користувачам також не радять самостійно видаляти IE.

В Microsoft також зазначили, що відключення не впливає на доступні на ринку програми Windows 10 LTSC або Server Internet Explorer 11 для настільних ПК чи на механізм MSHTML (Trident).

Коротка історія Internet Explorer

Як повідомляє Times Now, Internet Explorer вперше був випущений в 1995 році як частина пакета додаткових компонентів Plus! для Windows 95 року. Пізніші версії були доступні у вигляді безкоштовних завантажень або пакетів обслуговування, а також включалися в OEM Windows 95 і новіших версій Windows.

Браузер досяг піку популярності у 2003 році з часткою використання близько 95%. Але з випуском нових браузерів від конкурентів кількість користувачів скоротилася в наступні роки.

Розробка нових функцій для Internet Explorer була припинена у 2016 році на користь нового браузера Microsoft Edge. Це був перший раз, коли Microsoft планувала повільно відмовитися від Internet Explorer.

Microsoft 365 припинила підтримку Internet Explorer 17 серпня 2021 року, а Microsoft Teams припинила підтримку IE 30 листопада 2020 року. А повне припинення підтримки Internet Explorer відбулось 15 червня 2022 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук