Ресторатор Дмитро Борисов запускає міжнародну франшизу. Відтепер заклади мережі GastroFamily можна буде відкривати в різних країнах світу: Польщі, Німеччині, Великобританії, США, Канаді, ОАЕ, тощо. AIN.Business розповідає, як це зробити.

Хто може стати франчайзі 

Усі охочі, але передусім команда Борисова прагне підтримати українців, які через повномасштабне вторгнення виїхали з кордон і вимушені будувати життя заново. 

«Це активні, сміливі, винахідливі люди, і ми хочемо дати їм можливість швидко відкрити власний бізнес, отримувати прибуток, створити робочі місця (для інших українців), платити податки, переказувати частину прибутку в Україну, а не чекати на «соціалку» від країни, що приймає», — пояснює Дмитро.

Українці, які залишили Україну після 24 лютого, отримують спеціальні умови: 50% знижки на паушальний внесок (10 000 € замість 20 000 €) та звільнення від роялті на перші пів року.

Які ресторани можна відкрити

GastroFamily розробили 16 форматів на різний смак, серед яких:

  • «Білий Налив» з сидром, устрицями та догами;
  • БПШ з біляшами, пончиками та шаурмою;
  • Chicken Kyiv з котлетою по-київськи та іншими модними стравами з курки;
  • сіфуд-бар Mushlya;
  • Varenyky Now з українським делікатесним стріт-фудом;
  • азіатський стріт-фуд від Oxota na Ovets; 
  • японське необістро RONIN;
  • краби, лобстери та бургери від Crab’s Burger;
  • роли та боули від Philadelphia;
  • страви Близького Сходу від «Шашлики, вино та друзі»;
  • «Ватру» з бургерами, BBQ та українськими м’ясними спеціалітетами;
  • PINZARELLA з римською та неаполітанською піцою;
  • DOGS&BURGERS;
  • або «Канапка-бар».

Також можна відкрити фудхол з кількома форматами  під одним дахом GastroFamily Market або кафе-магазин GastroFamily Food Point.

Що по інвестиціях

  • Food Point, кафе-ресторан зі швидкою доставкою: від 12 кв. м, інвестиції —  від €30 000;
  • Ресторан з видачею страв за 300 секунд та доставкою за 15-30 хвилин: від 50 кв. м, інвестиції – від €50 000;
  • Фудхол GastroFamily Market, який об’єднує 3-7-10 ресторанних концепцій на одній локації (від 250 кв. м, інвестиції – від €250 000).

Паушальний внесок для всіх форматів однаковий — €20 000. Роялті в перший рік роботи 3,5%, з другого — 5%.

Як відбувається процес запуску

Далі, за словами Борисова, бізнес збирається як конструктор. Для навчання команда Дмитра розробила «Онлайн-університет» у смартфоні. «Відеорецепти та тести замість заплутаних технологічних карток, правила і стандарти — у форматі інфографік». 

Керувати бізнесом можна буде через планшет або телефон з будь-якої точки світу завдяки ERP-системі. Щодо податків — надаватимуть консультації та оптимальні варіанти роботи залежно від обраної країни. Приміщення також допоможуть обрати з урахуванням специфіки кожного локального ринку.

Дізнатися більше можна на сайті.


Раніше AIN.Business розповідав, як GastroFamily долає виклики повномасштабної війни.