Як дізнатися про штраф і сплатити його в умовах воєнного стану — інструкція

Читати на RU

З початком повномасштабної війни у містах та на автошляхах України були вимкнені камери автоматичної фото та відеофіксації порушень правил дорожнього руху, проте з 16 травня вони відновили свою роботу.

При цьому раніше сплатити штраф можна було через «Електронний кабінет водія», портал «Дія» чи в платіжному сервісі, але зараз вони всі відключені з міркувань безпеки. В цьому матеріалі редакція AIN.UA розповідає, як зараз можна перевірити наявність штрафів на вашому авто і сплатити їх.

Як дізнатись про порушення?

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що дізнатися про факт фіксації порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксований в автоматичному режимі, можливо у двох сервісах:

  • Через сайт МВС bdr.mvs.gov.ua, де потрібно ввести Номер ТЗ та данні документа, що засвідчує особу або право володіння автомобілем;
  • Офіційний мобільний застосунок МВС України — «Штрафи ПДР» (AndroidAndroid https://bit.ly/3xIMEzrабо IOS).

Мобільний застосунок дозволяє не тільки сплатити штрафи, які вже винесені, а й оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу. Також в застосунку є інформація про розміщення на карті камер автоматичної фіксації порушень ПДР.

Як скористатись мобільним застосунком?

  • Користувач має скачати мобільний застосунок «Штрафи ПДР» (AndroidAndroid https://bit.ly/3xIMEzrабо IOS);
  • Додати транспортний засіб, заповнивши в відповідних полях державний номер транспортного засобу та відповідний документ: серію та номер постанови або інформацію про власника авто (ІПН, паспорт або посвідчення водія);
  • Далі користувач переглядати штрафи, отримувати миттєві повідомлення при появі нових порушень або зміни статусу раніше винесених постанов.

«Якщо вам винесено постанову, наразі не треба йти до банку, стояти у черзі, застосунок дозволяє зробити миттєву оплату онлайн. Це не тільки зручно, а й надійно — всі реквізити для оплати вже внесені, ваш платіж 100% надійде до отримувача», — зазначив Олексій Білошицький.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук