Співробітники SpaceX опублікували лист з критикою Ілона Маска

Читати на RU

Співробітники SpaceX підготували відкритий лист до керівників компаній, де засуджують поведінку Ілона Маска. Вони кажуть, що кожен твіт, який публікує Маск, є фактично публічною заявою компанії, повідомляє видання The Verge.

У листі описано, як дії Маска та недавні звинувачення у сексуальних домаганнях проти нього негативно впливають на репутацію SpaceX. Невідомо, хто саме із співробітників написав і підписався під листом. Лист опублікували у внутрішньому каналі Microsoft Teams SpaceX.

«Поведінка Ілона в публічній сфері відволікає і бентежить нас, особливо в останні тижні. Як наш генеральний директор і найвідоміший представник, Ілон вважається обличчям SpaceX — кожен твіт, який він надсилає, є фактично публічною заявою компанії. Дуже важливо дати зрозуміти нашим командам і нашому потенційному резерву талантів, що його повідомлення не відображають нашу роботу, нашу місію чи наші цінності», – йдеться у листі.

Понад 2600 співробітники, які поставили свій підпис, стверджують, що компанія не дотримується своєї заявленої політики «без мудаків» і нульової терпимості щодо сексуальних домагань. Далі в документі пропонуються три різні пункти для вирішення ситуації:

  • SpaceX має «публічно розглянути та засудити шкідливу поведінку Ілона у Twitter»
  • компанія повинна «притягувати все керівництво до відповідальності» за погану поведінку
  • SpaceX має «чітко визначити, що саме передбачає політика SpaceX «без мудаків» і «нульової толерантності».

Про що йдеться

Останнім часом Маск багато робив багато гучних заяв. Деякі дописи в Twitter можна вважати особливо грубими. У квітні він поділився зображенням Білла Гейтса та смайликом вагітного чоловіка, підписаним «на випадок, якщо вам потрібно швидко втратити ерекцію».

Лист надійшов майже через місяць після того, як видання Insider повідомило, що SpaceX заплатила колишній бортпровідниці компанії компенсацію в розмірі $250 000. Під час польоту Маск нібито попросив стюардесу зробити йому «масаж всього тіла» і запропонував купити йому коня.

UPD: Як пише The New York Times з посиланням на лист операційного директора SpaceX Гвінн Шотвелл, SpaceX звільнила співробітників, які склали відкритий лист. Компанія провела розслідування та «звільнила низку співробітників, причетних до листа». Скільки співробітників було звільнено, невідомо.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук