Українці почали користуватись Telegram у 8 разів більше після 24 лютого

Читати на RU

Час користування додатком за час повномасштабного російського вторгнення в Україну збільшився у 8 разів. Про це свідчать дані дослідницького інструменту Kantar CMeter.

  • Якщо раніше середньостатистичний користувач приділяв Telegram 5 хвилин на день, то від лютого цей показник виріс до 40 хвилин на день.
  • Згідно з результатами квітневого рейтингу мобільних додатків приріст аудиторії в Telegram досяг 5% та збільшивши своє охоплення серед користувачів смартфонів в Україні.
  • Найактивніше застосунком Telegram користувалися в період з 28 лютого до 06 березня. Під час найгострішої фази військового вторгнення, українці присвячували Telegram до 1 години часу щоденно. 
  • На кінець квітня показник зменшився – до 30 хвилин на день.

«Нині це один з найбільш зручних способів для отримання новин про поточну ситуацію: з’явилося безліч новинних Telegram-каналів, а також власні урядові Telegram-канали, які були впроваджені для інформування населення.

В перші дні вторгнення переважна більшість українців використовували месенджер за його основним призначенням – підтримка зв’язку та контактів з усіма своїми родичами, друзями та колегами. Telegram слугував одним з перших додатків для підтримки зв’язку з тими, хто був змушений поїхати за кордон» – каже головний методолог Kantar Україна Антон Пігіда.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук