В Україні продаватимуть військові облігації за крипту

Читати на RU

Фінансова група ICU та компанія EVOL.TECH разом випустили криптокена UACB, забезпеченням якого виступають військові облігації.

  • UACB дозволяє інвестувати криптовалюту у токени, забезпечені військовими облігаціями з державною гарантією повернення коштів та усіма перевагами блокчейн-технологій.
  • Перший об’єм випуску «криптобондів» зробили невеликим. Це тест на інтерес з боку нової категорії інвесторів в держборг та розкриття потенціалу закону про віртуальні активи.
  • Розрахунки по UACB відбуваються у стейблкойні Tether (USDT) – криптовалюті, прив’язаній до курсу долара.
  • Після виплати уряду за облігаціями, UACB можна обміняти назад на інвестовані USDT. Зворотний викуп UACB запланований на листопад 2022 року.

«Всі розрахунки проходять в прив’язаному до долара USDT, UACB також дозволяє уникнути валютних ризиків в умовах невизначеності щодо валютного курсу», – відзначила заступниця директора ICU Євгенія Грищенко.

Саме зараз на світовому ринку криптовалюти заговорили про нестабільність стейблкоїнів. Після того, як стейблкоїн UST втратив прив’язку до долара, стався крах монети LUNA, у США вирішили жорсткіше контролювати випуск стейблкоїнів і ввели нові правила для регуляції.

Група ICU – незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом, а також займається венчурними та фінтех-інвестиціями. Географія інтересів групи – ринки, що розвиваються.

EVOL.TECH – українська IT компанія, що спеціалізується на створенні Neobroker і RoboAdvisor проектів у частині інвестицій в іноземні цінні папери та криптоактиви.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук