ІТ-експорт за 2022 рік вже приніс понад $3 млрд в українську економіку

Читати на RU

За даними Національного Банку України, за перші п’ять місяців 2022 року експортна ІТ-індустрія забезпечила валютні надходження до української економіки у розмірі $3,179 млрд. Як повідомляє IT Ukraine Association, станом на 1 червня ІТ-сектор загалом перерахував до зведеного бюджету України понад 29,5 млрд гривень податкових платежів та зборів.

За перші п’ять місяців 2022 року експортна ІТ-індустрія забезпечила валютні надходження до української економіки у розмірі $3,179 млрд.  При цьому, за період березень-травень, вже під час війни, обсяг експорту комп’ютерних послуг збільшився на 6% відносно аналогічного періоду попереднього року та становив $1,7 млрд.

Позитивні тенденції до зростання та стабілізації ІТ ринку продемонстрували ще показники І кварталу 2022 року, які зафіксували рекордних $2 млрд експортних надходжень та збереження обсягу експорту комп’ютерних послуг у воєнний березень на рівні 96%.

«Залишаючись економічною опорою для держави у воєнний час, ІТ-бізнес сумлінно сплачує податки, а частина компаній перераховує їх навіть наперед. Станом на 1 червня 2022 року ІТ-компанії та приватні особи-підприємці, які працюють в ІТ-галузі, перерахували до зведеного бюджету України податкових платежів та зборів на суму 29,5 млрд гривень», — зазначають в IT Ukraine Association. 

Згідно з останнім дослідженням IT Ukraine, 56% компаній-учасниць очікує на зростання на 5-30% у 2022 році. 41% компаній розраховують зберегти наявні обсяги на рівні 50-100%.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук