Маск: нові заводи Tesla втрачають мільярди доларів, та майже нічого не виробляють

Читати на RU

Ілон Маск заявив, що нові заводи Tesla в Німеччині та США «втрачають мільярди доларів» через нестачу акумуляторів і перебої в постачанні з Китаю. Як повідомляє BBC, мультимільярдер назвав заводи в Берліні та Остіні, штат Техас, «гігантськими грошовими печами», які потребують величезних витрат, проте випускають крихітну кількість автомобілів.

Проблеми з постачанням і зупинка виробництва

«Заводи в Берліні, і в Остіні зараз є гігантськими печами для грошей. Це справді схоже на ревучий звук, який є звуком згорання грошей», — заявив Маск.

За словами гендиректора Tesla, заводи зараз втрачають мільярди доларів і всеодно не можуть наростити потужності виробництва. На цей час на заводі Tesla в Остіні виробляється «крихітна» кількість автомобілів.

Частково така ситуація склалася через те, що влада Китаю заблокувала ряд міст у відповідь на сплеск захворювань на Covid-19. Були накладені жорсткі обмеження на переміщення людей та матеріалів, у тому числі у фінансовому, виробничому та транспортному центрі Шанхаю, і деякі компоненти для акумуляторів «застрягли» в китайських портах.

Звільнення співробітників і подорожчання продукції

Маск сказав, що закриття Шанхаю було «дуже, дуже складним» для Tesla, яка, як повідомляється, на тижні припинила більшу частину свого виробництва на своїй «гігафабриці». Також цього тижня Маск заявив, що Tesla планує скоротити 3,5% своїх співробітників, бо в нього «супер погане передчуття» щодо економіки.

А минулого тижня компанія підняла ціни на всю лінійку автомобілів у США майже на 5%, оскільки зросла вартість сировини, включаючи алюміній і літій.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук