Стартап дня: додаток для відстеження стану родичів та знайомих Dobre app

Читати на RU

Рубрика «Стартап дня» на AIN.UA — це трибуна для засновників проектів, де можна познайомити потенційних клієнтів та інвесторів зі своїм продуктом. Редакція зберігає пряму мову спікера. Розповісти про свій стартапі можна, заповнивши анкету за посиланням.

Dobre app спрощує комунікацію й дозволяє «пасивно» спостерігати за друзями, сім’єю або за давніми знайомими, уникаючи щоденних однотипного листування по типу «Як ти?», «Все добре?» і «Потрібна допомога?»

Засновники та команда стартапу

Засновник стартапу — Ілля Шляховий. Всього в команді четверо людей, зараз тривають пошуки розробника iOS (на волонтерській основі).

Про що стартап

Dobre app — місце, де не потрібно питати «Як ти?», бо воно робить це за тебе. Ти не набридаєш повідомленнями, а терпляче очікуєш на оновлення статусу важливої для тебе людини. Роби це автоматично, зручно, швидко, в будь-який час. На Android та iOS (soon).

Як працює додаток? Ви додаєте людей у список та переглядаєте статус, який вони поставили. «Зелений» означає, що у вас все ОК або навіть добре. Іншими словами — ви у безпеці. «Червоний» сповіщає вашому колу, що справи пішли не по плану. Ви можете сконтактувати з людиною або зрозуміти, що, на жаль, гірший час вже настав.

Наша мета — спростити комунікацію й «пасивно» спостерігати за друзями, сім’єю або за давніми знайомими. Без зайвих рухів і з впевненістю про їхній стан.

Ми цінуємо свободу та самостійність, саме тому ви самостійно можете обирати інтервали перевірки вашого статусу безпеки. Якщо за фіксований час ви не оновили інформацію та пропустили повторні питання — всі контакти отримають сповіщення, що у вас виникли проблеми.

Ми віримо, що автоматизована перевірка безпеки скоротить час, нерви та допоможе провести кілька хв розмови у спокої, адже ви уже знаєте основне — чи в безпеці важливі для вас люди. 

Яка модель монетизації

Додаток створено на волонтерських засадах від українців для українців, які турбуються про близьких та цінують час кожного.

Скільки часу пішло на MVP? Яких помилок припустилися?

Десь 2 місяця. Помилка була в UX. Зробили головну кнопку «додати контакт» і другорядну — додати через посилання. Люди не розуміли, для чого кнопка «додати контакт». Зробили одну кнопку «поділитися моїм контактом» і це стало дуже зручно і без зайвих рухів.

Як виникла ідея створити стартап?

Перші 2 тижні я питав своїх близьких кожен день, ніч, а то і кожну годину, в мене дуже багато близьких, а ще є знайомі, за яких переживаєш, і з часом вже було важко писати всім. То на стресі забудеш комусь написати, то вже якось не зручно писати й так далі.

І тоді почав шукати, як можна автоматизувати цей процес. Було пару реалізацій по типу ботів в Telegram та Slack. Але ці месенджери не у всіх є і там просто відмітка, що ок чи ні. Потім ще розмовляв з другом, який сказав, було б класно, якби був такий додаток, який сам питає і показує як твої близькі та друзі.

І тут я зрозумів, що, мабуть, є така проблема не тільки в мене. Потім я зробив технічний опис проблем і потреб і зробив опитування у своєму колу. Що показало, що є така «Біль» і немає рішення для цього.

Хто ваші конкуренти, які в них досягнення?

Бот в Telegram та Slack. Простий інтерфейс, мінімальний набір функцій, доступний для всіх. Працює як кнопка SOS.

Чому для вашого продукту зараз слушний час?

Війна. Це люди в окупації та їх родичі чи друзі. Це військові на фронті та не тільки. Це люди розділені відстанню.

Скільки грошей/часу інвестовано?

Якщо чисто грошей — $200. А часу десь 2 місяця на розробку. Будемо вдячні будь-якій фінансовій підтримці для розвитку проекту.

Чого вдалося досягти?

100+ користувачів з початку релізу. Далі буде 🙂

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук