Держава надасть стартапам гранти до 3,5 млн гривень, а здобувачам нової професії — стипендії до 30 000

Читати на RU

У межах проекту «єРобота» уряд затвердив грантову програму підтримки розвитку ІТ-сектору та стартапів у сфері високих технологій. Як повідомляється на сайті кабміну, відповідні стартапи зможуть отримати гранти в розмірі від 750 000 до 3,5 млн гривень.

Розподілом державних грантів та визначенням відповідності стартапів буде займатися «Український фонд стартапів».

«Головні критерії фінансування: створення 5 робочих місць, а також акцент на розробці нових технологій та рішень. Україна — це країна, яка має живе інноваційне середовище. Україна — це країна, де величезний потенціал для інноваційного бізнесу. Нам дуже важливо зберегти таку економічну спроможність нашої держави», — підкреслив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім того, Кабінет Міністрів запустив програму «Старт в ІТ» — надання стипендій в розмірі до 30 000 гривень на навчання й отримання навичок молодшого розробника, дата-аналітика чи графічного дизайнера.

«Ця програма не для студентів, і не для ІТ-фахівців. Ця програма для людей, які мають попередній досвід роботи, але зараз, наприклад, цю роботу втратили чи перебувають у простої і хочуть опанувати нові навички для нової кар’єри. Держава надає таку можливість. ІТ-вці за останні роки стали справжнім середнім класом в Україні, тож ми зацікавлені в тому, аби їх кількість лише збільшувалася», — зауважив прем’єр-міністр.

Кошти в межах програми «Старт в ІТ» можна буде витратити лише на оплату школи чи курсів, які визначить Міністерство цифрової трансформації. Загалом, за словами очільника уряду, держава має надати можливість розпочати кар’єру в ІТ для 60 000 українців. Загальний бюджет програми складає 1,8 млрд гривень.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук