Венчурний фонд SID Venture Partners інвестував у стартапи Liki24.com та datuum.ai

Читати на RU

Венчурний фонд SID Venture Partners оголосив про інвестиції у два нових стартапи з українськими засновниками: фармацевтичний сервіс Liki24.com та платформу для роботи із даними datuum.ai. У фонді не розголошують суми інвестицій, оцінки компаній та інших учасників раунду, проте зазначають, що їхнім подальшими цілями є залучення нових інвесторів (LP) та пошук нових портфельних компаній. Середній чек фонду складає близько $300 000 на проект.

Про інвестиції

Liki24.com — платформа для пошуку, порівняння цін, а також швидкої або планової доставки ліків, що працює в Україні та країнах Європи (Румунія і Польща). Компанію заснував у 2017 році разом із однодумцями Антон Авринський. З того часу Liki24.com залучили інвестиції від провідних венчурних фондів України — Horizon Capital, Flyer One Ventures, TA Ventures, а також ряду бізнес ангелів на загальну суму близько $6 млн. 

SID Venture Partners інвестував у компанію через досвідчену команду проєкту та переконання у його подальшій експансії на глобальні ринки. Liki24.com змінює фармакологічний ринок, об’єм якого лише в Україні, Польщі, Угорщині та Румунії становить понад $20 млрд, а у Європі загалом — понад $300 млрд на рік.

«Радий співпраці із фондом та дякую SID за підтримку українського бізнесу та інвестиції у його розвиток та експансію на європейських ринках», — коментує Антон Авринський, CEO та засновник Liki24.com.

datuum.ai — no-code платформа з управління даними. За допомогою штучного інтелекту datuum.ai дозволяє організаціям вилучити та розпізнати, трансформувати, мігрувати та створити єдину базу даних. Робота платформи зберігає бізнесам до 80% часу, в порівнянні з традиційною обробкою даних вручну. Клієнти стартапу: великий та середній бізнес, сервісні компанії, агенції з консалтингу, BPO-проєкти.

Стартап засновували у травні 2021 року Дмитро Жук, (co-founder та ex-CTO Sigma Software), та Леонід Нехимчук, (ex-CTO VisiQuate Inc.). Обидва мають понад 20 років досвіду у побудові SaaS-проєктів та дата інженерії.

SID Venture Partners інвестував в datuum.ai з огляду на досвідчену команду та зростання ринку no-code платформ, об’єм якого становив $12,5 млрд у 2020 році та може зрости до $190 млрд у 2030 році. Також datuum.ai революціонує ринок управління даними, об’єм якого становить $85 млрд на рік.

«Ідея та концепція datuum.ai довгий час формувалась всередині Sigma Software. Раді знайти засновників, що розділяють наше бачення його подальшого розвитку та підтримати команду у спрощенні роботи із даними для бізнесів зі всього світу», – коментує угоду Дмитро Вартанян, Managing General Partner у SID Venture Partners.

Про фонд SID Venture Partners

SID Venture Partners — венчурний фонд, заснований наприкінці 2021 року. Фонд об’ємом €15 млн вкладає гроші у технологічні стартапи на ранніх стадіях. На сьогодні у SID Venture Partners уже 12 інвестицій. Крім Liki24.com та datuum.ai, до списку входять:

  • Awesomic — платформа для швидкого пошуку та виконання дизайн-проєктів за підпискою. Випускник стартап-інкубатору Y Combinator 2021;
  • Elai.io —  text-to-video платформа, що дозволяє створювати реалістичні презентації із віртуальними аватарами з тексту. Нещодавно компанія отримала грант від Google;
  • Mindist — Mental Health додаток для запису медитацій.
  • Spokk — платформа для цифрового страхування домашніх улюбленців;
  • V-Art — платформа для демонстрації, продажу та колекціонування цифрового мистецтва;
  • Finmap — сервіс для фінансової аналітики, орієнтований на малий та середній бізнес;
  • Near — блокчейн-платформа для створення децентралізованих додатків. Капіталізація токену — $2,6 млрд;
  • The Credit Thing — фінтех-стартап від засновників Fintech Band, що працює на британському ринку та дає доступ до кредитного продукту із прицілом на аудиторію у понад 15 млн людей;
  • Orderly Protocol — децентралізований протокол обміну без дозволів і модульна екосистема, побудована на базі NEAR;
  • The Breakfast — соціальний додаток, за допомогою якого можна знайти компаньйона для сніданку.

Більшість портфоліо була проінвестована після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Як зазначають представники фонду, SID Venture Partners планує і надалі шукати глобальні стартапи з українськими засновниками. Крім прямих інвестицій фонд також підтримав українські делегації на міжнародних технологічних виставках VivaTech (Франція) та Collision (Канада).

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук