Російська 1C Entertainment змінила назву на Fulqrum Games

Читати на RU

Російська група компаній 1C Entertainment повідомила про ребрендинг. Її нова назва – Fulqrum Games. Ця інформація з‘явилася на офіційному сайті видавництва, помітили у Mezha.media.

  • Повідомляється, що офіційна причина зміни назви – угода з китайською Tencent, яка наприкінці 2021 року придбала більшу частину активів 1C Entertainment, а в лютому 2022 – контрольний пакет акцій групи. Останнє відбулося вже після розгортання росією повномасштабної війни в Україні.
  • Як пояснили в Fulqrum Games, нова назва походить від висловлення Архімеда: «Дайте мені точку опори, і я зрушу світ!». (Give me a lever long enough and fulcrum on which to place it, and I shall move the world).
Зображення: Fulqrum Games
  • Цікаво, що Fulcrum – це також кодове ім’я НАТО для винищувача МіГ-29. На це звернули увагу в редакції Mezha, додавши, що навіть тут росіяни залишилися росіянами.
  • У Fulqrum Games відзначили ж, що нова назва відображає плани і стратегію компанії, «яка прагне стати загальновизнаним партнером на світовому рівні, та на яку можуть покладатися будь-які розробники».
  • Ігрова студія 1C Game Studios залишилась під керівництвом самої «1С». В результаті угоди Tencent отримала такі підрозділи 1C Entertainment, як 1C Publishing (видавництво), QLOC (портування та локалізація), Cenega (видавництво у Східній Європі) та Muve (платформа ігрової комерції).
  • Важливим є також те, що Fulqrum Games все ще володіє правами на видання багатьох класичних українських ігор. Виходячи з цього, рекомендуємо ігнорувати видавництво в Steam та не підтримувати російську групу компаній.

Чому це важливо: зміна назви також допомагає компанії безболісно приховати своє минуле та країну походження, що сьогодні час від часу робить російський бізнес.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук