Ще один крах: криптобанк Vauld призупинив операції через проблеми з ліквідністю

Читати на RU

Vauld, компанія з криптокредитування, яку підтримували біржа Coinbase, Pantera Capital та мільярдер Пітер Тіль оголосила, що призупиняє можливість зняття коштів, торгівлі та операцій з депозитами. Як повідомляє TechCrunch, такі рішення викликані проблемами з ліквідністю, оскільки на тлі загального спаду ринку клієнти вивели з платформи майже $200 млн менш ніж за місяць.

Компанія вивчає варіанти реструктуризації

«Керівництво Vauld хоче повідомити, що ми маємо фінансові проблеми, попри всі наші зусилля. Це пов’язано з поєднанням обставин, таких як нестабільні ринкові умови, фінансові труднощі наших ключових ділових партнерів, які неминуче впливають на нас, і поточний ринковий клімат, який призвів до значної кількості виведених коштів — понад $197,7 млн з 12 червня, коли падіння криптовалютного ринку було спровоковано крахом стейблкоїна UST від Terraform Lab, призупиненням виведення коштів мережею Celsius і дефолтом Three Arrows Capital», — йдеться в заяві Vauld.

У компанії розглянуть усі можливі варіанти, включаючи реструктуризацію, які найкраще захистять інтереси зацікавлених сторін. Компанія розпочала переговори з потенційними інвесторами та має намір отримати в судах Сінгапуру мораторій на позови.

«Тим часом ми прийняли важке рішення негайно призупинити всі зняття коштів, торгівлю та депозити на платформі Vauld. Ми вважаємо, що це допоможе нам разом з нашими фінансовими та юридичними консультантами дослідити доцільність потенційних варіантів реструктуризації»

До цього краху Vauld дозволяв клієнтам заробляти до 12,68% річних доходів від ставок в стейблкоїнах, включаючи USDC і BUSD, і 6,7% на токенах Bitcoin і Ethereum. Також платформа дозволяла клієнтам позичати кошти та сприяла створенню кількох інших торгових послуг.

Це ще один крах великої компанії за останні три місяці. Нагадаємо, раніше з ринку пішли Luna, Celsius та фонд Three Arrows Capital. Експерти очікують, що це все ще не кінець.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук