На «Армію дронів» зібрали понад 200 млн грн

Читати на RU

Проект «Армія дронів», в рамках ініціативи United24, зібрав понад 200 млн грн. З них за перший день — 84 млн грн. Окрім донатів люди можуть віддавати для ЗСУ власні дрони та квадрокоптери.

  • Міністр Цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що понад 100 млн грн передав на «Армію дронів» український та британський підприємець у сфері космічних технологій Максим Поляков.
  • Від Київської школи економіки та її американських партнерів надійшло ще 57 мільйонів гривень.
  • На перші 64 мільйони гривень, які українці зібрали через благодійну банку в Monobank, Мінцифри куплять для ЗСУ два безпілотних комплекси Warmate.

Програма проекту «Армія дронів» передбачає системну закупівлю дронів, їхній ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

«Проект дає можливість не лише задонатити кошти на військові дрони, але й надіслати українським захисникам власний безпілотник. Так, дрони, які раніше фільмували краєвиди, зараз можуть стати у пригоді під час оборони нашої держави. Тільки за перші дні проєкту ми зібрали понад 200 мільйонів гривень, і ця сума збільшується щодня», — каже міністр.

Федоров також закликає надсилати свої власні дрони. Форма для відправки знаходиться за цим посиланням, дрони приймають не лише з України, а й по світу: за посиланням є адреси складів в США та Польщі, куди можна надіслати дрон.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук