Lockdown Mode — нова функція, що захищає iPhone від атак провладних хакерів

Apple оголосила про нову функцію для iPhone під назвою Lockdown Mode. Вона призначена для політиків та активістів, які можуть стати мішенню хакерів, що фінансуються державами, пише видання CNBC.

Новий режим вимикає кілька функцій на iPhone, щоб зробити його менш вразливим до шпигунського ПЗ. Це значно зменшує кількість функцій, до яких зловмисники можуть отримати доступ і які потенційно можуть зламати. Ось що змінює Lockdown Mode:

  • вимикає багато функцій попереднього перегляду в iMessage;
  • обмежує JavaScript у браузері Safari;
  • запобігає встановленню нових профілів конфігурації;
  • блокує дротове з’єднання — таким чином запобігаючи копіюванню даних пристрою;
  • і вимикає вхідні запити до служб Apple, включаючи FaceTime.

Оголошення про нову функцію з’явилося через кілька місяців після того, як стало відомо про те, що хакери, які фінансуються державою, мали можливість зламати останні моделі iPhone за допомогою атак «нульового кліку», які розповсюджувалися через текстові повідомлення. Ці атаки можуть вражати пристрій, навіть якщо жертва не натисне на посилання. Технологічний гігант готовий заплатити до $2 млн фахівцям, які виявлять недолік безпеки в режимі блокування.

Що означає «хакери, фінансовані державами»

Більшість хакерів мотивовані фінансово, і їхнє зловмисне програмне забезпечення розроблено, щоб змусити користувача розкрити цінну інформацію або надати зловмиснику доступ до фінансових рахунків.

Але спонсоровані державою атаки відрізняються: вони використовують дорогі інструменти для правоохоронних органів і використовують невиявлені помилки, щоб зламати операційну систему iPhone. Так зловмисники можуть керувати мікрофоном і камерою, а також викрадати історію веб-перегляду та листування користувача.

Режим блокування призначений для невеликої кількості людей, які вважають, що вони можуть стати мішенню хакера, що фінансується державою, і потребують надзвичайного рівня безпеки. Жертвами військового шпигунського програмного забезпечення є журналісти, правозахисники та керівники компаній. Шпигунське програмне забезпечення також нібито використовувалося для нападу на державних службовців, зокрема на французького міністра та лідерів каталонських сепаратистів в Іспанії .

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук