Wargaming продала компанії у Білорусі і РФ росіянину

Wargaming продав компанії у Білорусі та росії російському бізнесмену. Новий власник білоруського СТОВ «Гейм стрім» та російського ТОВ «Леста» тепер Малик Хатажаєв. Це російський топ-менеджер WG, пише білоруський сайт Dev.by. Це зміна для уникнення санкцій.

  • З 1 липня кіпрська компанія «ВАРГЕЙМІНГ ГРУП ЛІМІТЕД» більше не володіє частками у білоруській юрособі СТОВ «Гейм стрім» (володіла з квітня 2012 року).
  • Основним власником (91,84% часток) СТОВ «Гейм стрім» тепер є громадянин РФ Хатажаєв Малік Атхамович, колишній гендиректор російського ТОВ «Леста».
  • Міноритарними власниками СТОВ «Гейм стрім» залишаються Світлана Петрова (Україна) та Лариса Котикова (Білорусь).
  • Одночасно цікаві зміни відбулися у ТОВ «Леста». Малік Хатажаєв, який 12 років обіймав у російській студії WG посаду гендиректора, 15 червня поступився її Юрію Сухареву. Натомість сам із 28 червня отримав у розпорядження від «ВАРГЕЙМІНГ ГРУП ЛІМІТЕД» 100% ТОВ «Леста».

Нещодавно в РБ компанії EPAM, Wargaming, IBA Gomel Park внесли до списку юрособ з акціонерами з недружніх країн. Їм забороняється відчужувати акції, що їм належать, у статутних фондах таких юридичних осіб без спеціального дозволу Мінфіну.

Кіпрський «недружній акціонер» Wargaming до початку липня встиг вийти з обох юросіб — російської та білоруської. Основним власником обох юридичних осіб став російський топ-менеджер WG.

4 квітня 2022 року компанія Wargaming заявила, що йде з ринків росії та Білорусі, закриває свій мінський офіс. Wargaming провела стратегічний аналіз операційної діяльності у всьому світі. Компанія прийняла рішення, що не володітиме чи оперуватиме бізнесом у росії та Білорусі надалі.

Wargaming передає свій ігровий бізнес у росії та Білорусі у локальне управління Lesta Studio, яка більше не пов’язана з компанією. Рішення набуло чинності 31 березня. Раніше креативний директор компанії Wargaming Сергій Буркатовський підтримав російське вторгнення в Україну. За це його звільнили. Буркатовський написав у Facebook, що підтримує операцію військових сил РФ, а трохи згодом, що на нього «настучали». Пост про підтримку він пізніше видалив, але у видання лишилися скріншоти.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук