Самвидав-платформа «Букнет» продала 100 000 книг українською за півроку. Автори отримали 600 000 грн лише за червень

Читати на RU

Українська самвидав-платформа «Букнет» продемонструвала зростання під час повномасштабної війни. Якщо за підсумками 2021 року «Букнет» продала 133 000 книг, то вже за перше півріччя 2022 року вже 100 000 книг. І це, незважаючи на падіння продажів у березні, коли багато авторів зробили книги безкоштовними, щоб допомогти українцям відволіктися від війни. Про це AIN.UA повідомили в прес-службі компанії.

  • За словами керівників платформи, зростання електронного самвидаву стало можливим через відмову українців від російськомовної художньої літератури в електронному вигляді.
  • Також на зростання вплинула громадянська позиція українських авторів, які до війни писали та публікували художню літературу в електронному вигляді виключно російською. Сьогодні ці автори перекладають свої книги або відразу публікують новинки українською, незважаючи на те, що книги російською приносили більший дохід.
  • Якщо у березні українцям було не до купівлі книг, то у квітні люди почали повертатися до читання.
  • «Букнет» ухвалив рішення збільшувати інвестиції в українську літературу. Якщо взимку компанія щомісяця вкладала у рекламу близько 150 000 грн, то за підсумками липня вони становитимуть близько 700 000 грн. Це дозволило подвоїти щоденну аудиторію до 40 000 читачів в день.
  • Результатом став рекордний червень, коли платформі вдалося продати 23 000 книг та нарахувати авторам 600 000 грн гонорарів, це на 20% більше продажів у порівнянні з травнем і на майже 50% вище січневих результатів.

«До кінця року розраховуємо продати 250 000 – 300 000 книг українською мовою. Зрозуміло, що «Букнет» не може бути прибутковим за таких обсягів. Це великі обсяги для вітчизняних видавців, але IT-продукт такої складності стане незбитковим на рівнях не менше 1 000 000 книг на рік. Це потребує багато інвестицій, чим ми і займаємось», – заявив Сергій Грушко, співзасновник платформи.

  • «Букнет», як самвидав-платформа, орієнтована на масового читача розважальних літературних жанрів: фентезі, містика, любовні романи, легка еротика тощо.

 «Для розвитку літератури потрібно створити ринок. Голівуд знімає оскароносне кіно, тому що «стоїть на плечах» фільмів для масового глядача. Це помилка думати, що без тисяч книжок для фанатів серіалів, можна створити потужну літературу. Люди мають звикнути читати свою літературу, а не переклади», – додав Грушко.

  • Літературна платформа «Букнет» працює на ринку з 2018 року і є найпопулярнішою літературною платформою українською мовою.
  • «Букнет» – це електронна бібліотека та соціальна платформа одночасно. На сайті можна читати книги популярних жанрів онлайн, завантажувати їх на комп’ютер чи телефон, а також спілкуватися з авторами та іншими читачами.
  • На сьогодні сервіс доступний українською, англійською та іспанською мовами. Російськомовну версію «Літнет» Сергій Грушко продав і повністю розірвав співробітництво з російським бізнесом.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук