Мінцифра розпочала набір шкіл для участі у проєкті ІТ Generation

Мінцифра разом з Binance Charity та Львівським ІТ Кластером запустила освітній проєкт з безоплатного навчання українців ІТ-спеціальностям – ІТ Generation. Як повідомили в міністерстві, 7 липня стартував другий етап проєкту — набір шкіл, які братимуть участь в ІТ Generation. Подати заявку можна буде протягом двох тижнів.

Про IT Generation

IT Generation – це пілот, який Мінцифра реалізує за підтримки програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», що впроваджується ПРООН в Україні за підтримки Швеції.

На етапі пілоту планується навчання близько тисячі студентів. У майбутньому держава планує масштабувати проєкт. Участь у проєкті можуть брати участь українці від 21 до 60 років, які не здобувають формальну освіту, не мають кваліфікації та досвіду роботи в галузі ІТ. Тривалість навчання — 2-6 місяців в залежності від спеціалізації.

На етапі пілоту планується навчання близько тисячі студентів. У майбутньому держава планує масштабувати проєкт. Участь у проєкті можуть брати участь українці від 21 до 60 років, які не здобувають формальну освіту, не мають кваліфікації та досвіду роботи в галузі ІТ. Тривалість навчання – 2-6 місяців в залежності від спеціалізації. Набір студентів розпочнеться в серпні.

Вимоги до провайдерів освіти

Вимоги до провайдерів освіти, що хочуть приєднатися до ІТ Generation:

  • Юридична особа, зареєстрована відповідно до законодавства України
  • Організація, забезпечення та реалізація освітнього процесу у неформальній освіті (відповідний КВЕД (85.59) та\або ліцензія на освітню діяльність)
  • Професійний досвід навчання студентів не менше 2 років
  • Успішний досвід в IT-освіті із урахуванням таких критеріїв: кількість студентів, які успішно пройшли навчання та отримали сертифікат про закінчення; відсотковий показник працевлаштування студентів після проходження навчання.
  • Наявність сайту провайдера українською та/або англійською мовою
  • Проведення процесу відбору студентів: тестування та співбесіда.

Не можуть брати участь у проєкті освітні заклади — резиденти РФ або  юридичні особи, бенефіціари яких є резидентами РФ, та ті школи, які мають негативну ділову репутацію на ринку освітніх послуг.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук